Sezóna 1994/1995 - A-mužstvo

Druhého ročníka Slovenského pohára sa pôvodne malo zúčastniť všetkých 10 extraligistov a 6 celkov z 1. ligy (Banská Bystrica, Michalovce, Senica, Skalica Zvolen, Žilina). 16 tímov bolo rozdelených do štyroch skupín, v ktorých hrali systémom každý s každým jeden duel.

Poprad však z technických príčin odstúpil zo súťaže. Po odstúpení Popradu ostali v III. skupine napokon iba 3 mužstvá.

Víťazi skupín sa stretli v dvojzápasovom semifinále a postupujúci zohrali jeden finálový duel, ktorého víťaz získal pohár. Úvodný zápas bol odohraný 11. 8. 1994, finálový duel medzi Trenčínom a Spišskou Novou Vsou 13. 9. 1994. Víťazom 2. ročníka Slovenského pohára sa stala trenčianska Dukla.

Nad popradským hokejom visel v týchto dňoch ťažký čierny mrak. Hráči prvoligového mužstva nenastúpili na stretnutie Slovenského pohára v Banskej Bystrici a z "technických príčin" sa zo súťaže odhlásili. Z technických príčin sa nakoniec vykľuli, čo iné, peniaze. Z reči hráčov vyplynulo, že nedostali prémie ešte za minulú sezónu a platy za obdobie prípravy a tak sa rozhodli, že síce trénovať budú, ale prípravné zápasy hrať nie. Tajomník klubu Marián Sakáč popísal situáciu takto: "Je pravda, že hráči nedostali prémie za prvé tri mesiace tohto roku a platy za jún a júl. V piatok boli vyplatené platy, prémie však nie. V pokladni toľko peňazí nebolo. Napriek tomu sa rozhodli, že nenastúpia. Bol som za hráčmi v kabíne a vysvetľoval, čo všetko nás môže za to postihnúť, že bude určite pokuta. Tréner Faith tiež apeloval na hráčov, že nám to len tak ľahko neprejde. Ako celok sa rozhodli, že nenastúpia."

Popradčania dúfali, že sa situácia čím skôr upokojí a vyrieši na prospech hokeja. Jedna z bášt slovenského hokeja mala svoje múry veľmi narušené. A nie prvú sezónu.


Základné údaje

Názov : Slovenský pohár - 2. ročník
Termín : 11. 8. 1994 - 13. 9. 1994


Účastníci

I. skupina:
  HK Spartak Dubnica
  HK Dukla Trenčín
  HELL Zvolen
  VTJ Žilina
 
II. skupina:
  HC Košice
  MEZ VTJ Michalovce
  HK Dragon Prešov
  HK Spišská Nová Ves
 
III. skupina:
  IS Banská Bystrica
  HK 32 Liptovský Mikuláš
  HC Martimex ZŤS Martin
  HC ŠKP PS Poprad - Tatry
 
IV. skupina:
  HC Slovan Bratislava
  HC Nitra
  VTJ Dukla Senica
  HK 36 Skalica


Výsledky zápasov

Poprad z technických príčin odstúpil zo súťaže.


Konečné poradie

1. HK Dukla Trenčín
2. HK Spišská Nová Ves