Sezóna 2005/2006 - A-mužstvo

Úvod sezóny 2005/2006 sprevádzala správa o príchode popradského odchovanca Arneho Krotáka do Popradu, ktorý sa pod Tatry vrátil po štyroch rokoch strávených v Košiciach. "Rozhodlo hlavne to, že som chcel ostať doma a samozrejme aj vývoj v popradskom klube. Ľudia, ktorí tu momentálne pracujú, to robia na dobrej úrovni a problémy, ktoré Poprad niekedy mal, sú zažehnané. Skladá sa tu dobré mužstvo, ktorému posledné dva ročníky príliš nevyšli a ja so spoluhráčmi chceme dostať Poprad tam, kde patrí, teda medzi najlepšie štyri celky," uviedol po podpise zmluvy Arne Kroták.

Spokojnosťou žiaril pri podpise zmluvy s novou posilou prezident HK Tatravagónka ŠKP Poprad Anton Danko. Primátor Popradu už pred rokom avizoval, že ciele "kamzíkov" budú v tejto sezóne vysoké, čo potvrdil aj na skorej predsezónnej tlačovej konferencii. "Naším cieľom je jednoznačne skončiť do štvrtého miesta. Aj zmluvy sme postavili s hráčmi tak, že ak nebudú do štvrtého miesta, výrazne sa potom menia ich platové podmienky. Musím sa priznať, že Arneho sme lanárili celý rok. Bola to "veľká ryba" a bilo sa o neho viacero mužstiev. Myslím si, že zavážilo aj to, že sa vrátil domov a že s ním máme dobré vzťahy," upresnil Anton Danko.

Tréner Ladislav Svozil privítal na úvodnom tréningu letnej prípravy 26 hráčov. Okrem Arneho Krotáka boli ďalšími skúsenými posilami Pavel Kumstát, Slavomír Vorobel a Pavol Segľa. "V kádri sú aj mladí útočníci Martin Segľa a Richard Jasovský. Mužstvo je v porovnaní s uplynulou sezónou pomerne stabilizované. Odísť by už nemal nikto. My tréneri by sme ešte nejakých kvalitných hokejistov privítali, uvidíme, čo sa podarí zrealizovať. Cieľ je jasný, ale bude to veľmi ťažké. V slovenskej extralige je minimálne šesť mužstiev, ktoré majú semifinálové ambície. Až po začiatku súťaže sa ukáže, ako na tom tímy budú," povedal hlavný kouč.

V uplynulej sezóne sa pohyboval rozpočet klubu na úrovni 32 miliónov korún, v tej nadchádzajúcej však mal byť ešte vyšší. "Pred rokom sme podpísali s generálnym sponzorom Tatravagónkou zmluvu na dva roky, takže popradský hokej bude podporovať určite ešte túto sezónu. Ja verím, že zmluvu predĺžime aj do ďalších sezón. Moja vízia je taká, že až tá nasledujúca sezóna bude v Poprade po dlhých rokoch najkvalitnejšia. V tejto chceme skončiť do štvrtého miesta. Čo sa týka rozpočtu, mal by byť ešte vyšší ako v minulom roku, lebo sme získali kvalitných hráčov ako Krotáka či Kumstáta. Náš rozpočet sa však určite nebude dať porovnávať s tými mužstvami, ktoré sú v prvej trojke popri tom je to smiešna suma. Uvidíme, na koľko sa napokon vyšplhá, ale mohlo by to byť na úrovni 40 miliónov," uviedol prezident klubu Ing. Anton Danko.

Tesne pred novou extraligovou sezónou posilnil Poprad aj útočník Ľuboš Bartečko, ktorý sa do Popradu vrátil po viac ako desiatich rokoch. V drese kamzíkov mal odohrať sedem zápasov a potom odísť do švédskej Luley, kde mal podpísaný kontrakt. "Je len škoda, že Ľuboš tu nezostane celú sezónu, ale aj pre začiatok ročníka nám môže výrazne pomôcť a to je veľmi dôležité," uviedol tréner Ladislav Svozil. Ľuboš Bartečko sa rozhodol zostať v Európe a podpísal zmluvu so švédskym mužstvom Lulea. "Otvorilo sa tam okienko na sedem zápasov a som veľmi rád, že budem môcť hrať doma," uviedol Ľuboš Bartečko.

Popradčania mali pred nadchádzajúcou sezónou 2005/2006 vysoké ambície. "Všetko sme podriadili tomu, aby sme boli do štvrtého miesta," uviedol prezident klubu Ing. Anton Danko. Ak by sa nesplnili očakávania vedenia klubu, výrazne sa malo zmeniť financovanie, najmä udeľovanie prémií, s čím vedenie klubu oboznámilo aj hráčov. "Také podmienky, ako majú tento rok, ešte v Poprade nikdy neboli," doplnil Anton Danko. Rozpočet klubu sa pohyboval na úrovni 45 miliónov korún. Káder mužstva, z pohľadu príchodov, je podľa prezidenta klubu už definitívne uzavretý. Podľa trénera popradských hokejistov Ladislava Svozila sa káder bude ešte zužovať. "Poznám silu ostatných mužstiev, takže som presvedčený, že by sme mohli hrať v prvej trojke," doplnil prezident klubu. Divácky záujem už počas augustového Tatranského pohára ukázal, že popradskí diváci sa tešili na novú sezónu. Na zápasy sa prišlo pozrieť aj viac ako 4000 ľudí. "Diváci sú plní očakávania, čakajú ako sa predstavia posily, ktoré prišli do Popradu. Musíme popradským fanúšikom dokázať, že sa tu hrá dobrý hokej."

S úvodom sezóny bol prezident klubu spokojný, keď po úvodných troch kolách bol Poprad na prvom mieste bez straty bodu. Napriek tomu bol Anton Danko zatiaľ opatrný vo vyjadreniach: "Nejaké silácke reči, že sme prví, sú predčasné." Naopak, nespokojný bol s návštevnosťou na domácich extraligových zápasoch Popradu. Prvý domáci zápas so Žilinou sledovalo v Poprade 2780 a druhý s Liptovským Mikulášom len 2250 platiacich divákov. "Myslím si, že po takých výkonoch, aké predviedli naši chlapci, mala byť hala plná. Verím, že po piatom - šiestom kole, keď budeme takto dobre hrať, bude hala plná," povedal prvý muž klubu.

Prvá šestina hokejovej ST Extraligy potvrdila vzostup klubov z druhej polovice minulosezónnej tabuľky, keď viedla Nitra o skóre pred Popradom, pričom oba tímy boli pred rokom v dolnej polovici extraligového poľa. Naopak, mužstvá z popredia s veľkou tradíciou, sa v úvode novej sezóny trápili - Trenčín bol predposledný, Zvolen tretí a Košice štvrté od konca, s minimálnym bodovým odstupom pred posledným Martinom. Podtatranci mali v úvode súťaže najlepšiu obranu v lige keď v dovtedajších jedenástich dueloch inkasovali len jedenásťkrát. Vonku z piatich stretnutí štyrikrát vyhrali a prehrali len v Nitre 1:0, pričom v jednom zápase neinkasovali viac ako dva góly. Bola to vskutku fantastická bilancia a skvelá vizitka predovšetkým brankára Stana Kožucha. "Samozrejme má na tom najväčší podiel brankár Kožuch. Mužstvo mu však výdatne pomáha a takisto aj on jemu, takže je to navzájom prepojené. Najväčší dôraz kladieme na defenzívu a to je vidieť aj na výsledkoch. V obrane sme sa výrazne posilnili, keď prišli Michal Segľa, Kumstát a Vorobel a je to cítiť. Chlapci si navyše veria, lebo sa presvedčili, že vedia vyhrávať aj vonku a práve psychická stránka je veľmi dôležitá. Aj keď v zápase inkasujeme, nepoloží nás to a trpezlivo ideme za svojím cieľom," povedal asistent trénera Vladimír Klinga.

Hokejisti Popradu patrili bezpochyby k najpríjemnejším prekvapeniam súťažného ročníka 2005/2006. Zverenci trénera Ladislava Svozila sa po 25 kole držali na výbornom druhom mieste s minimálnou stratou na vedúcich Nitranov. Veľkú zásluhu na úspešných výsledkoch kamzíkov mali obaja popradskí brankári, ktorým patrili v individuálnych štatistikách popredné priečky tabuľky. Po 25. kole boli Radovan Hurajt a Stanislav Kožuch na vedúcich dvoch priečkach, čo sa týka percentuálnej úspešnosti zásahov. Vynikajúco si počínalo duo Podtatrancov aj v štatistike priemeru inkasovaných gólov na jedno stretnutie, kde boli popradskí gólmani na druhom, resp. treťom mieste.

Popradčania však nedokázali dlhodobo udržať svoju vynikajúcu výkonnosť. Po sérii nepriaznivých výsledkov prišlo do hráčskej kabíny vedenie HK Tatravagónka ŠKP Poprad na čele s prezidentom klubu Antonom Dankom a mužstvu zrejme nielen poriadne prehovorilo do duše. "Aké budú nasledovať opatrenia, to je otázka nasledujúcich hodín. Vedenie klubu nie je spokojné s našimi domácimi výsledkami a nie je to len v súvislosti s dnešným zápasom s Košicami. V poslednom čase to totiž nebolo z našej strany také dobré ako na začiatku, keď tu ešte hrával Ľuboš Bartečko, kedy sme si dokázali vytvoriť tlak a boli sme aktívnejší. Nervozita tu už trvá dlhšie a určite sa nejaké opatrenia urobia," uviedol tréner Popradu Ladislav Svozil. S mužstvom sa musel rozlúčiť český veterán Richard Žemlička. "Hráčov sme už dlhší čas upozorňovali na to, že domáce výsledky mužstva nie sú podľa predstáv vedenia klubu ani našich fanúšikov a že ak to takto pôjde ďalej, môže sa stať, že po polovici základnej časti dôjde k týmto veľmi nepopulárnym opatreniam. So Žemličkom i ostatnými hráčmi sme o tom dlhší čas hovorili a nedeľňajší zápas s Košicami bol poslednou kvapkou v pohári, ktorá pretiekla. Je to krajné riešenie, ktoré sa nikdy nerobí ľahko a preto veríme, že bolo v tejto sezóne prvým i posledným," povedal výkonný riaditeľ klubu Ing. Tibor Turan.

Situáciu zhodnotil aj prezident klubu Ing. Anton Danko: "Dohodli sme sa, že počkáme na piatkový zápas. Vo vedení veríme, že po piatkovom súboji budeme hodnotiť situáciu pozitívnejšie. Máme vytypovaných niektorých hráčov, s ktorými budeme robiť osobné pohovory, to hlavné rozhodnutie však urobíme až po zápase s Martinom. Je na hráčoch, ako pristúpia k tomuto stretnutiu. Je iba na nich, ako zahrajú a ako presvedčia všetkých Popradčanov, že to s hokejom v Poprade myslia vážne. Konkrétne mená neprezradím, všetko sa dozvieme až po piatkovom zápase. Samozrejme, že sme radi, že sme raz na prvom, raz na druhom mieste. Pre nás je však najdôležitejšie to, aby naši fanúšikovia odchádzali z hokeja s pocitom, že hráči nechali na ľade srdce. Ľudia, ktorí chodia na hokej, si zaslúžia trošku iný prístup od hráčov, ako predviedli v niektorých zápasoch na domácom ľade." Tréner kamzíkov Ladislav Svozil veril, že žiadne nepopulárne opatrenia zo strany vedenia klubu už nebudú musieť nasledovať: "Prehrať sa môže, pretože je to šport, ale musí sa prehrať čestne a o výsledok sa musí bojovať. Pevne verím tomu, že si to hráči uvedomia a že vedenie klubu už nebude musieť zasahovať. Už od dnešného zápasu chceme predviesť stopercentne bojovný výkon, aby sme sa za hru nemuseli hanbiť."

Po ďalších prehrách a nie príliš presvedčivých výkonoch sa vkradla do popradskej kabíny určitá nervozita a potrebná pohoda sa postupne vytrácala. Na konci januára dostalo mužstvo od vedenia klubu ultimátum, že muselo získať určitý počet bodov. Navyše pred blížiacim sa play-off bol najvyšší čas naladiť sa opäť na víťaznú nôtu. Tri kolá pred koncom základnej časti ST Extraligy patrila Popradčanom v tabuľke tretia priečka. Na záver čakala na nich porcia náročných zápasov. Pripravení sme dobre, samozrejme nečaká nás nič ľahkého, Trenčín, Nitra i Slovan sú silní súperi. Liga je veľmi vyrovnaná a my sa chceme pobiť o to, aby sme ostali v tabuľke do štvrtého miesta. V závere pôjde o veľa aj preto, aby sme si konečne začali veriť, pretože si myslím, že mužstvo má určite naviac ako predvádzalo v posledných vystúpeniach," povedal tréner Ladislav Svozil. Po nevydarenom finiši však kamzíci spadli na piate miesto a vo štvrťfinále play-off na nich čakala trenčianska Dukla. Po výslednom piatom mieste zavládlo v radoch Popradčanov určité sklamanie. "Je pravda, že zavládlo sklamanie, lebo naším cieľom bolo skončiť do štvrtého miesta. Až do Vianoc všetko nasvedčovalo tomu, že to tak aj bude. Žiaľ, záver sme pokašľali. Teraz sa už ale nedá nič robiť, musíme myslieť na to, že treba ísť čo najvyššie," povedal kapitán Arne Kroták.

Štvrťfinálová séria T-Com Extraligy medzi Duklou Trenčín a HK Tatravagónka ŠKP Poprad mala byť podľa papierových predpokladov najvyrovnanejšou v prvom kole vyraďovacích bojov. Oba tímy delili v konečnom účtovaní základnej časti iba dva body a takmer vyrovnaná bola aj ich vzájomná bilancia. Dukla sa musí zamerať najmä na elitný prvý útok Popradu, ktorý tvoria skúsení Slavomír Pavličko, Arne Kroták a Miroslav Škovira. "Bol by som rád, keby sa Trenčín zameral na našu prvú formáciu. Tým zostávajúcim by sa tak mohol vytvoriť priestor, aby mohli rozhodnúť zápas," nechal sa počuť kormidelník Popradu Ladislav Svozil a dodal: "Mužstvo už na Slovane ukázalo túžbu po víťazstve a verím, že v podobnom duchu bude pokračovať. Dá sa povedať, že sa dobre naštartovalo." Rovnako tréner Popradčanov čaká ťažkú a vyrovnanú sériu: "Všetky zápasy boli vzácne vyrovnané. Ten posledný sme síce prehrali 1:4, ale rovnako sme mohli na ľade Dukly uspieť. Rozhodovať budú maličkosti a dôležitá bude asi aj trocha šťastia. Bol by som zlý tréner, keby som svojmu kolektívu neveril. Určite by bolo najlepšie vyhrať 4:0 na zápasy, ale samozrejme sme realisti a preto je nám jedno, akým výsledkom to bude." Za hráčov vyslovil odhodlanie kapitán mužstva Arne Kroták: "Myslím si, že nálada v kabíne je taká, aká má pred play-off byť. Sme nabudení a do Trenčína ideme s tým, že v jednom zápase by sme chceli zvíťaziť a vytvoriť si dobrú východiskovú pozíciu pred domácimi súbojmi."

Popradčania boli v Trenčíne v oboch zápasoch úspešní a pred dvoma domácimi duelmi boli vo výbornej východiskovej pozícii. "Vyhrali sme obidva zápasy, ale tak, ako sme ich vyhrali, sme ich mohli aj prehrať. V druhom stretnutí rozhodovali presilové hry, my sme v nich dali dva góly, domáci nevyužili ani jednu. V týchto dueloch rozhoduje aj šťastie a my sme ho v oboch zápasoch mali. Na tieto zápasy sme sa dostatočne pripravili a túto taktiku, ktorá nám vychádzala sme hrali hlavne zo začiatku sezóny. V Poprade je to špecifické tým, že na tribúne na sedenie sú sami tréneri a kritici. Bol by som rád a poprosil by som za nás i za hráčov, aby sa to zmenilo, aby nám fanúšikovia vytvorili búrlivé prostredie a mužstvu pomohli. Verím, že v oboch domácich zápasoch bude celý štadión kričať Poprad do toho!" zaželal si v mene celého kolektívu tréner Ladislav Svozil.

Hokejový Poprad si s trenčianskou Duklou poradil vo štvrťfinálovej sérii v najkratšom možnom čase, keď po dvoch víťazstvách na ľade Trenčína nezaváhal v oboch zápasoch ani pred vlastnými fanúšikmi. Popradčania vyradili Duklu jej vlastnou zbraňou, pozornou defenzívou. Trenčania v štyroch súbojoch strelili iba tri góly. "Skúsenosti sa nedajú natrénovať a sú na nezaplatenie. Tak to bolo aj v sérii proti Trenčínu," povedal líder Popradu Arne Kroták. Práve prvý útok na čele s tristogólovým strelcom Krotákom bol rozhodujúcim závažím na miskách váh. "Som rád, že sa našej päťke darilo. Celé mužstvo však hralo bojovne a disciplinovane. Predviedli sme iné výkony ako po Novom roku, keď nás veľa ľudí zatracovalo," dodal Arne Kroták. Aj tréner Ladislav Svozil si výkony prvej popradskej formácie pochvaľoval: "Keď zabrali, bolo to poznať. Ide o jeden z najlepších útokov v lige. V druhej polovici základnej časti im hra nevychádzala, ale zomkli sa a bojovali." Kroták však upozornil, že napriek jasnému priebehu série sa postup Popradu nerodil ľahko: "Stav série 4:0 je klamlivý. Každý zápas bol ťažký, najmä tie v Trenčíne. Záverečný bol však z hľadiska nervozity a psychiky najťažší." Popradčania boli spokojní aj s atmosférou, ktorá vládla v Tatravagónka aréne. Podľa ich slov bola taká naposledy ešte za čias federálnej ligy.

Veľkú radosť mali po postupe popradských hokejistov do semifinále play-off nielen ich fanúšikovia, ale i celý Poprad na čele s primátorom mesta a prezidentom HK Tatravagónka ŠKP Poprad Antonom Dankom. V úvode svojho hodnotenia však prvý muž Popradu nezabudol nespomenúť sklamanie zo záveru základnej časti, ktorý Popradčanom vôbec nevyšiel. "So základnou časťou nie som spokojný, v jej závere ma totiž mužstvo mierne povedané sklamalo. Samozrejme sa to prejavilo v tom, že sme pred začiatkom štvrťfinále nijako špeciálne nepreberali účinkovanie v play-off čo sa týka odmien. Nechali sme to na nich, či sa zmenia, alebo nie. Čo sa týka samotného štvrťfinále, samozrejme som veľmi spokojný. Neočakával som takýto priebeh, pretože aj pre mňa bol Trenčín favoritom. Mám z toho radosť. Potvrdilo sa to, že niektorí hráči sú iní v play-off ako v základnej časti a takých máme aj v Poprade," povedal popradský prezident, ktorého prekvapila aj atmosféra na hokejovom štadióne počas oboch domácich zápasov. "Som veľmi milo prekvapený a bojím sa, že na semifinále bude problém. Ja by som išiel aj do riešenia úplne bez vstupného, ale neviem si predstaviť, čo by sa potom dialo, pretože hala je len jedna." Anton Danko bol pred semifinále optimistom: "Je jedno, s kým budeme v semifinále hrať. Chlapci sa dostávajú do veľmi dobrej formy a myslím si, že to pôjde ešte ďalej. Ako poznám Arneho Krotáka a ostatných skúsenejších hráčov, dostávajú sa do perfektnej formy a myslím si, že to dotiahnú ďaleko."

"Postupom do semifinále sme splnili cieľ, ktorý sme pred sezónou mali. Aj keď sme po druhej polovici základnej časti klesli na piate miesto, teraz sme medzi štyrmi najlepšími, čo si myslím, musíme považovať za úspech. Verím, že mužstvo bude bojovať o ďalšie méty a je jedno koho dostaneme. Liga je nesmierne vyrovnaná a myslím si, že potrápime každého favorita a chceme ísť ďalej," skonštatoval tréner Popradčanov Ladislav Svozil. Jeho mužstvo ťažilo z nezlomnosti, skúsenosti starších hráčov a fantastickej forme prvého útoku (Škovira, Kroták, Pavličko), ktorá rozhodovala všetky štvrťfinálové zápasy. Jubilejný 300. gól kapitána Krotáka bol akousi šľahačkou na torte. "Keď naša prvá lajna zaberie, je to cítiť a je to jedna z najlepších útočných formácií v lige. V druhej polovici základnej časti im to nejako nevychádzalo, ale teraz sa títo chalani i celé mužstvo zomklo a je jednou partiou. Ja verím, že sa k nim pridá i ďalšia päťka, či už druhá, tretia alebo štvrtá - mladícka. Súpera v semifinále si vyberať nemôžeme. Ak nám padnú Košice, hrať v osemtisícovej hale bude niečo úžasné a my sa na to s mužstvom tešíme. Chceme s každým súperom uhrať dobrú sériu a nebojíme sa nikoho," presvedčivo zdôraznil Ladislav Svozil. V semifinále play-off narazili Popradčania na favorizované Košice.

Popradskí hokejisti zvládli semifinálové zápasy v Košiciach na výbornú keď v oboch dokázali triumfovať. Podtatranci sa prezentovali pozornou obranou a nebezpečnými protiútokmi. S touto taktikou dotiahli zápasy do víťazného konca a v sérii tak viedli 2:0. "V týchto zápasoch sa potvrdilo, že play-off je hlavne o psychike a hernej disciplíne. My sme do druhého zápasu nastupovali vo veľkej psychickej výhode po víťazstve v prvom zápase. Boli sme pod oveľa menším tlakom. Podľa mňa sme začali veľmi dobre, boli sme lepším mužstvom. Mali sme dobrý pohyb a z neho pramenil aj vedúci gól pri početnej výhode. Potom sme sa však zbytočne nechávali vylučovať. Domáci začali mať navrch, ale my sme stavili na dobrú obrannú hru s tým, že sme vychádzali do protiútokov. Hlava je 70 percent úspechu. Po prvej prehre dostali Košičania do nôh 5 kíl olova, my sme ho mali o 5 kíl menej. Domácim na pohode nepridalo to, že museli. Nám vyhovovalo, že sme mohli hrať zo zabezpečenej obrany na protiútoky. To čo sme produkovali v prvej polovici sezóny. Máme na to vhodné typy hráčov. V play-off hráme náš obranný systém s kvalitnou defenzívou od prvého po posledného hráča a samozrejme sa spoliehame na vynikajúceho Kožucha," zhodnotil asistent trénera Vladimír Klinga.

Napriek sľubnému dvojzápasovému vedeniu v semifinálovej sérii nad Košicami ostávali popradskí hokejisti nohami na zemi a vedeli, že o víťazovi ešte ani zďaleka nebolo rozhodnuté. Veľmi dobre to vedel i tréner kamzíkov Ladislav Svozil. "Mužstvo pracovalo ako tím a to je najdôležitejšie. Nejde o to, kto dá góly. Všetci si mysleli, že bude rozhodovať prvá formácia, v prvom zápase v Košiciach to však bola druhá a tretia päťka. V druhom stretnutí už zase úradoval Arne Kroták. Pre nás je rozhodujúce, že vedieme 2:0 na zápasy a to, že všetci dreli, skákali do striel súpera a hrali pre tím," spokojne uviedol kormidelník Popradu. "Vieme, že naše publikum nám nedovolí hrať pasívne, ale musíme si dať pozor, aby sme pod jeho tlakom príliš neotvorili hru. Pripravujeme sa na najbližší zápas ako keby bolo 0:0. Naša zostava sa na prvý zápas určite meniť nebude a dúfame, že sa nám bude dariť a že to tak necháme," zaželal si Ladislav Svozil.

Tretí semifinálový duel priniesol šachovú partiu ktorá sa odvíjala na preplnenom popradskom zimnom štadióne. Domáci boli v úvode akoby až príliš nervózni a umne hrajúci Košičania ich v prvých dvoch tretinách do vyložených gólových príležitostí nepúšťali. Po chybe košického zadáka Vargu však kanonier Arne Kroták zaznamenal nesmierne dôležitý vyrovnávajúci gól. "Kto nehrá hokej, nerobí chyby. To, čo urobil košický obranca, neviem, to si musia vyriešiť oni sami. Ja som ale rád, že sa to udialo a gól na 1:1 nás poriadne naštartoval. Verili sme, že to ešte otočíme a podarilo sa," poznamenal popradský kapitán, ktorého potešili do posledného miestečka zaplnené tribúny i fantastická atmosféra. "Je to vynikajúci pocit, keď sa človek pozrie do hľadiska a vidí plné tribúny. Najmä za povzbudzovanie v poslednej tretine treba divákom poďakovať." Popradčania sa tak ujali v semifinálovej sérii vedenia 3:0. V histórii slovenskej extraligy sa tak doposiaľ nestalo, že by mužstvo takýto náskok pustilo. Cítili sa už byť Podtatranci postupujúcimi? "Cítiť sa tak budeme až vtedy, keď vyhráme štvrtý zápas. Dúfam, že sa táto tradícia neporuší," zdôraznil Arne Kroták.

Historický postup do finále najvyššej slovenskej súťaže si popradskí hokejisti vybojovali opäť v najkratšom možnom čase keď vo štvrtom stretnutí semifinále zdolali na domácom ľade Košice 2:0 a celú sériu vyhrali 4:0 na zápasy. Povestný klinec do košickej rakvy zaznamenal center tretieho popradského útoku Juraj Faith, ktorý vsietil víťazní gól. "Môj gól ma veľmi teší, ale každý v tejto semifinálovej dráme bol dôležitý. Je jedno, kto dá gól, zaplať Pán Boh ten môj nás naštartoval. Za bezgólového stavu sa čakalo, kto dá gól a kto sa dostane na koňa. Podarilo sa to nám, troška sme našu hru ukľudnili, a naopak, Košice znervózneli," rozhovoril sa šťastný strelec. Popradčania si svoj historický postup do finále vybojovali po famóznej osemzápasovej víťaznej sérii v play-off. "Samozrejme je to šok. Myslím si, že po konci základnej časti sme boli dosť odpisovaní. Potvrdili sme však, že toto mužstvo má už niečo odohrané a vie sa zomknúť v pravej chvíli. Výsledok 8:0 na zápasy je však veľký šok pre nás všetkých," doplnil Juraj Faith, ktorý si spomedzi dvoch možných finálových súperov nevyberal. "Favoritom sme neboli v sérii s Trenčínom a ani proti Košiciam. Preto je ťažko niekoho vyberať. Pripravíme sa na toho, kto príde. Keďže pôjde o finále, je nám jedno, či začneme doma alebo vonku. Urobíme všetko pre to, aby sme uspeli a vybojovali historický titul pod Tatry," uzavrel Juraj Faith.

Postup do finále T-Com Extraligy nebol je historický len pre popradský hokej, ale aj pre trénera kamzíkov Ladislava Svozila, ktorý zhodnotil semifinálovú sériu s Košicami takto: "Myslím si, že už hneď prvé naše víťazstvo v Košiciach, kde sme nahlodali psychiku domácich, čo bolo viditeľné. Samozrejme, je to výkon všetkých našich hráčov, od Stana Kožucha v bránke až po posledného mladého hráča vo štvrtej lajne. Každý svojim dielom prispel k tomuto úspechu. Samozrejme, skúsení hráči najviac, ale aj mladí, keď boli chvíľku na ľade, odviedli to, čo mali. Pochváliť musím celé mužstvo. Opakujem ale, že kľúčový bol už prvý víťazný zápas v Košiciach a potom čerešničkou na torte bolo následne i druhé víťazstvo, lebo súpera sme tým dostali psychicky pod tlak. Postupom do finále sa nám podarila vynikajúca vec pre celý popradský hokej."

Bezprostredne po historickom postupe popradských hokejistov do finále T-Com Extraligy sa v šatni kamzíkov objavil medzi prvými prezident HK Tatravagónka ŠKP Poprad Ing. Anton Danko. Prvý muž mesta neskrýval obrovskú radosť z dosiahnutého úspechu hokejistov. "Poblahoželal som chlapcom k historickému úspechu popradského hokeja, poprial som im, aby si za ten týždeň oddýchli a povedal im, že ideme na titul. Myslím si, že si všetci uvedomujú, že sa takáto situácia už nemusí nikdy opakovať," povedal Anton Danko, ktorý pred začiatkom semifinálovej série na otázku, ktorého súpera by si želal, naznačil, že najmenej určite Košice. "Nie je podstatné, že to bolo 4:0 na zápasy, je to zhoda okolností. Je ale dobré, že si môžu chlapci celý týždeň oddýchnuť, lebo je na nich vidieť, že toho majú dosť a že sú poriadne unavení. Musím však úprimne povedať, že som nečakal ani víťazstvo s Trenčínom, ani nad Košicami. Opakujem, že je to najväčší úspech popradského hokeja a dúfam, že to tento kolektív dotiahne až do konca, lebo si to zaslúži," poznamenal prezident klubu. V prípade postupu Žiliny do finále mal byť Poprad v pozícii mierneho favorita, v ktorej proti Trenčínu ani Košiciam nebol. "To nie je dobré, ale ja napriek tomu verím, že teraz nám už titul neujde. Chcel by som ešte zdôrazniť, že v hľadisku takáto atmosféra v Poprade ešte taktiež nebola. Je férová, slušná a diváci ešte takto nikdy nepovzbudzovali. Je to super," uzavrel nadšením prekypujúci Anton Danko.

V rámci prípravy na blížiacu sa finálovú sériu so Žilinou si popradskí hokejisti vyšliapali zo Starého Smokovca na Hrebienok. Rovnakú túru absolvovali aj pred semifinálovou sériou s Košicami, ktorá sa pre nich skončila veľkým úspechom a tak si to opäť zopakovali. "Myslíme si, že ľadu už bolo za celú sezónu dosť a keďže sme tu boli aj pred semifinále, veríme, že tento signál vyjde aj pred finálovou sériou," uviedol Ladislav Svozil, ktorý zanalyzoval blížiaci sa finálový súboj: "Už pred sezónou som hovoril, že až osem mužstiev môže získať titul. Potvrdilo sa to. Žilina má štyri vyrovnané päťky skúsených hráčov. Je to ťažký súper, ktorý bude určite výborne brániť a vyrážať do rýchlych protiútokov. Oba kluby sú na tom psychicky veľmi dobre, pretože oba svoj cieľ už dávno splnili. Myslím si, že ani ja, ani mužstvo nebude nervózne a že pohoda, ktorá tu teraz vládne, nás dovedie k ďalšiemu víťazstvu," presvedčivo naznačil popradský kouč.

Popradčania vstúpili do finálovej série úspešne, keď v prvom zápase na domácom ľade zvíťazili 4:3. V druhom domácom zápase však ukončili impozantnú sériu deviatich víťazných stretnutí v play off hokejovej extraligy prehrou so Žilinou 2:3. "Je škoda, že to ešte nevydržalo ďalšie tri zápasy, ale sme realisti. Žilina sa do finále nedostala nejakou náhodou, má veľmi kvalitné mužstvo," uviedol tréner Ladislav Svozil. V momente, keď Žilina zvýšila svoj náskok na rozdiel dvoch gólov, popradský kouč vedel, že zvrat v zápase bude náročný. Jeho zverenci sa do zápasu vrátili rýchlym gólom na začiatku tretej tretiny. "Bohužiaľ, z tempa nás potom trochu vyviedli diváci, ktorí dvakrát zahádzali ľad. My sme boli pod tlakom a rozhodcovia tam už nič nezapískali." Druhý zápas so Žilinou označil popradský tréner za "hon na Arneho Krotáka". "Žilinčania ho neustále napádali, jeden ho hákoval, druhý sekal, tretí hral neúmerne tvrdo do tela. Určite to bol zo strany súpera zámer, aby mu nedali priestor k hre. Akékoľvek fauly na neho, predovšetkým v poslednej tretine však neboli pískané. Naši hráči cítili krivdu hlavne v tom, že keď bol Arne v boxerskom súboji s Králom dolu, rozhodcovia nedovolili nášmu tretiemu hráčovi, aby ich od seba oddelil. Bolo pochopiteľné, že keď nám hráči súpera "zarežú" nášho najlepšieho hráča, tak vznikajú silné emócie a nikto by si to nenechal páčiť. V závere hráči emócie nezvládli a dopadlo to tak, ako to dopadlo," analyzoval Ladislav Svozil.

Asistent Vladimír Klinga si bol vedomý, že sa treba sústrediť na hru a nevyvolávať ďalšie zbytočné napätie. "Hlavy určite vychladnú. Pôjdeme do Žiliny s tým, aby sme aspoň jeden zápas vyhrali. Teda dostať späť, čo sme im doma požičali. Myslím si, že pred žilinskými súbojmi je to stále čo sa týka šancí oboch tímov na titul päťdesiat na päťdesiat." Český kormidelník Popradu Ladislav Svozil tvrdí, že jeho zverenci sa už v najbližšom dueli na žilinskom ľade musia vrátiť k svojmu štýlu a mali by hrať podobne ako Žilina. "Musíme pozorne brániť a nesnažiť sa súpera nátlakovým hokejom prevýšiť," poznamenal Svozil. Práve na snahe o útočnú, nátlakovú hru totiž pohoreli v zápasoch play off so Žilinou aj favorizované mužstvá Zvolena a Nitry. Žilina však dokázala triufovať aj v treťom zápase na svojom ľade a ujala sa v sérii vedenia 2:1. V popradskej kabíne bola atmosféra po zápase na bode mrazu. Popradčania od úvodu nehrali to, čo si predsavzali - dôslednú obranu a čakanie na chyby súpera. "Neboli sme aktívni v strednom pásme, Žilinčanom sme dávali priestor. Púšťali sme ich do prečíslení. Ak chceme byť úspešní, musíme to zmeniť. Je to iba šport, rovnaké šťastie sme mali aj my v zápasoch s Košicami. Musíme sa poučiť," tvrdí popradský tréner Ladislav Svozil, ktorý veril, že tak ako sa skončila séria "kamzíkov" bez prehry v play off, tak sa skončí aj žilinská domáca neporaziteľnosť. Tréner priznal, že hráči sa uspokojili po postupe cez tabuľkovo vyššie tímy Trenčína a Košíc. V rovnakom duchu sa vyjadril aj útočník Miroslav Škovira. "Musíme sa vrátiť na zem a hrať to, čo v predchádzajúcich sériách. Žilina do finále nepostúpila náhodne, má štyri vyrovnané päťky a skúsené mužstvo. V základnej časti skončila šiesta a my sme si asi mysleli, že cez ňu môžeme prejsť útočným hokejom. Nesmieme ju púšťať do prečíslení."

Popradskí hokejisti však splnili v žilinskom dvojzápase cieľ, s ktorým pod Dubeň cestovali. Vo štvrtom finálovom stretnutí zvíťazili na ľade súpera 3:2 po predĺžení a vyrovnali stav série na 2:2. Aj po štvrtýkrát však finálový duel nezačali dobre a už v 80. sekunde po Opatovského trestnom zásahu prehrávali. Obranca Javín však po 13 sekundách delovkou od modrej čiary využil presilovku a jeho gól kamzíkom očividne pomohol. "Aj keď sme začiatok opäť nezachytili, po vyrovnávajúcom zásahu sme získali hernú prevahu. V úvodných 2 tretinách sme boli lepším mužstvom, žiaľ veľa šancí sme nevyužili a pred posledným dejstvom sme viedli iba najtesnejším rozdielom. V tretej časti sme sa nechali zbytočne vylučovať a domáci v presilovke vyrovnali. Žilinčania nás potom pritlačili a prežívali sme ťažké chvíľky. V závere sme však nerozhodný výsledok udržali. Vedeli, že v tomto zápase musíme uspieť. Všetko sme stavili na jednu kartu a sme radi, že to vyšlo," povedal asistent trénera Vladimír Klinga, ktorého doplnil autor rozhodujúceho gólu v predĺžení Arne Kroták: "V kabíne sme si hovorili, že by bolo dobré ukončiť žilinské série tak, ako oni ukončili našu. V predĺžení sme sa veľmi nechceli hnať dopredu, keďže súper má s touto fázou duelu dostatok skúseností. Dnes sme zvíťazili a splnili cieľ, ktorý sme si dali pred zápasmi v Žiline - aspoň raz vyhrať."

Piaty zápas zvládli Popradčania na svojom ľade vynikajúco keď ho vyhrali 5:1. V sérii sa tak ujali vedenia 3:2 na zápasy a od historického majstrovského titulu ich delilo už iba jediné víťazstvo. Poprad prvýkrát vo finálovej sérii strelil úvodný gól zápasu a prvýkrát v súbojoch play off so Žilinou viedol v stretnutí minimálne o dva góly. Doteraz Popradčania v úvodoch prehrávali a aj napriek dvom predchádzajúcim výhram nedokázali súperovi výraznejšie odskočiť. "Pre dnešný zápas bolo dôležité, že sme boli od úvodu vo vedení. Žilina má vynikajúce mužstvo, ťažko sa prechádza v zápasoch s ňou cez prehustené stredné pásmo. Vďaka prvému gólu sme sa dostali na koňa, mohli sme brániť a čakať na chyby či presilovky súpera. Rozhodol tretí gól, pred ním mala Žilina v druhej tretine viacero príležitostí a mohla duel ešte zdramatizovať," povedal po zápase tréner Ladislav Svozil. V poradí šiesty zápas, v ktorom mal Poprad prvý mečbal, sa mal odohrať v Žiline. Tréner vedel, že to nebude ľahký duel. "Vedieme 3:2 na zápasy, ďalší duel sa však hrá od stavu 0:0 a posledný krok je vždy najťažšie urobiť. Máme výhodu, že vedieme a máme dve šance. Nemusíme byť nervózni. Určite urobíme všetko pre víťazstvo už v prvom zápase," odhodlane povedal Ladislav Svozil.

Po šiestom súboji však odchádzali Popradčania zo Žilinského zimného štadióna veľmi sklamaní. Aj keď v ňom začali dobre a strelili úvodný gól, nakoniec ťahali za kratší koniec a po prehre v predĺžení odchádzali z ľadu so zvesenými hlavami. Azda najsmutnejším Popradčanom bol kapitán Arne Kroták, ktorý zaznamenal jediný gól Podtatrancov v stretnutí. Arne veril, že jeho gól bude majstrovský. "Samozrejme, že som veril, ale to som ešte vtedy netušil, ako to celé dopadne. Netušil som, že sa zľakneme víťazstva," poznamenal A. Kroták, ktorý označil výkon Popradu za vôbec najhorší v celej finálovej sérii. "Všetko vyplývalo z toho, že sme si až príliš uvedomovali, o čo v tomto zápase hráme. Od polovičky prvej tretiny sme hrali strašne zle. Po takomto výkone môžeme len ťažko vyhrať," sklamane uviedol popradský kanonier, ktorý vyzdvihol z celého popradského kolektívu iba brankára Kožucha. "Kožka podal opäť vynikajúci výkon a až do nešťastného momentu v predĺžení nás držal nad vodou," doplnil strelec jediného popradského gólu, ktorý sa už snažil myslieť na rozhodujúci piatkový súboj na domácom ľade. "Je pravda, že posledný zápas sa hrá u nás a tam sa rozhodne. Budeme musieť urobiť všetko pre to, aby sme sa na konci radovali my," uzavrel Arne Kroták.

V šiestom finálovom zápase T-Com Extraligy na žilinskom ľade popradskí hokejisti zaostali za očakávaním. Po dvoch ostatných výborných výkonoch tentoraz pod Dubňom sklamali. "Dali sme prvý gól, čo nás malo povzbudiť, ale celkovo sme sa potom zbytočne stiahli do obrany a boli v kŕči. Urobili sme chybu v predĺžení, po ktorej sme inkasovali. Myslím si, že sme podľahli eufórii z posledného víťazstva 5:1. Niektorí hráči hrozne chceli, zbytočne sme však často strácali puky. Nebol to výkon, na ktorý sme z posledných zápasov zvyknutí. Nebolo to ono, musíme sa z toho čo najrýchlejšie zdvihnúť, zabudnúť a pripraviť sa na piatkový zápas," povedal niekoľko minút po skončení súboja tréner Ladislav Svozil. "Dúfam, že psychickú záťaž sme už hodili po tomto stretnutí za hlavu, lebo sme veľmi chceli ukončiť to už v Žiline a práve veľké chcenie nás stálo výsledok. Verím tomu, že vypredaný štadión nás poženie, dodá nám silu a že mierna výhoda predsa len bude na našej strane. V ostatných dvoch zápasoch sa ukázalo, že domáce prostredie vie zohrať veľkú rolu," poznamenal kormidelník Podtatrancov, ktorý už pred začiatkom finálovej série prorokoval, že tá so Žilinou môže dospieť až do posledného siedmeho duelu. "Žilina je nie náhodou vo finále, má veľmi silné mužstvo a vo štvrťfinále i v semifinále porazila rovnako silných protivníkov ako my."

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade pred rozhodujúcim finálovým stretnutím na návrh primátora mesta a prezidenta HK Tatravagónka ŠKP Poprad Ing. Antona Danka schválili mimoriadny príspevok pre hokejový klub za účasť vo finále T-Com Extraligy. V prípade víťazstva v siedmom, rozhodujúcom dueli so Žilinou mali ísť na odmeny hráčom a realizačnému tímu HK Tatravagónka ŠKP Poprad z rozpočtu mesta 4 milióny korún. V prípade prehry mali dostať od mesta 2 milióny korún. "Myslím si, že je to adekvátna suma. Pre popradský hokej je už historický postup do finále doterajším najväčším úspechom. Pre mňa sú chalani víťazmi už teraz pred rozhodujúcim finálovým súbojom, ktorý určí nového majstra Slovenska," poznamenal prezident HK Tatravagónka ŠKP Poprad Anton Danko.

Siedym zápas však pre Popradčanov šťastný nebol. Napriek tomu, že sa po góle Arneho Krotáka ujali vedenia, ďalšie góly už pridať nedokázali a žilinským hokejistom podľahli 1:4. Po prehre 3:4 na zápasy im majstrovský titul definitívne unikol pomedzi prsty. Jedným z najsmutnejších popradských hráčov po včerajšom stretnutí, v ktorom nad hlavy zdvihli pohár pre majstrov republiky Žilinčania, bol ochranca domácej svätyne Stanislav Kožuch. Smutný pohľad do neznáma prezrádzal pocity popradského brankára, ktorý po skončení rozhodujúceho súboja len ťažko hľadal slová na opísanie toho, čo sa vlastne stalo. "Necítim vôbec nič, len prázdnotu. Je to obrovské sklamanie," prehodil Stanoslav Kožuch, ktorý nevedel nájsť odpoveď na otázku, kde sa lámala celá finálová séria. "Naozaj neviem, o všetkom sa však rozhodlo až v tomto súboji. Prvá tretina bola z našej strany hop alebo trop. Z množstva šancí sme dokázali streliť jediný gól a potom ako sme inkasovali, sme sa akoby až do konca báli o výsledok. Keby mi to niekto povedal počas základnej časti, asi by som sa mu vysmial. Pred sezónou by sme druhé miesto určite brali. Momentálne však napriek tomu prežívame len obrovské sklamanie, boli sme totiž k titulu tak veľmi, veľmi blízko a pritom nakoniec tak veľmi, veľmi ďaleko," poznamenal brankár, ktorý nevedel odpovedať ani na to, akým spôsobom budú Popradčania predýchavať toto obrovské sklamanie.

"Aj striebro je síce pekné, ale je to radosť cez slzy," povedal Slavomír Pavličko, jeden z ťahúňov známy ako brilantný technik a stratég, dispečer hry, autor vynikajúcich prihrávok. "Finále sme mali dobre rozohrané. Rozhodla zrejme prvá tretina. Možno jeden gól vzhľadom na to, ako sme skvele hrali, bol málo. Potom tuším z prvej alebo druhej strely gól sme inkasovali a roztriasli sa nám kolená. Neviem si to vysvetliť," ťažšie hľadal slová na pomenovanie skratu útočník prvej formácie. "Je to šport, nie je to film alebo divadelná hra, kde je scenár vopred určený. Rozhodlo nejakých tridsať minút, že sme druhí a Žilina prvá. Sme veľmi sklamaní. Možno nám to dôjde zajtra, pozajtra, ako blízko sme boli k titulu. Veril som, že by sme to mohli vyhrať. Prvá tretina posledného zápasu bola v našom podaní fantastická, zdalo sa, že všetko je na tej najsprávnejšej ceste. Šport je však o tom, že situácia sa môže v sekunde zmeniť."

"Teraz je to veľké sklamanie, ale myslím si, že za nejakú dobu to vydýchame. K titulu sme však boli tak blízko. Viedli sme v šiestom i siedmom súboji do polovice stretnutia, takže to sklamanie je o to väčšie. Nepochopiteľne sme v oboch zápasoch prestali hrať. V Žiline po prvej tretine, tu v polovici duelu. Keď sa Žilina dostala do vedenia, vedel som, že to bude veľmi ťažké. Nepomohlo ani premiešanie zostavy. Musíme to však ale brať tak, že keby nám niekto pred sezónou povedal, že budeme hrať vo finále, tak by sme tomu neverili a keby nám povedal, že to bude so Žilinou, myslel by som si, že je blázon. Potvrdilo sa, že liga bola nesmierne vyrovnaná a že do finále sa mohlo prebojovať všetkých prvých osem mužstiev," skonštatoval tréner Ladislav Svozil, ktorý na margo strieborného stupienka poznamenal: "V mojej trénerskej kariére je to doposiaľ najväčší úspech. Verím, že nám zdravie vydrží, lebo to je najdôležitejšie a že tento úspech nie je posledný."

Bezprostredne po skončení finálovej drámy prišla do šatne kamzíkov celá funkcionárska suita HK Tatravagónka ŠKP. Nechýbalo malé pohostenie, niečo pod zub, ale i šampanské, hoci to bolo iste nachystané hlavne na oslavy titulu. Aj tak ale to padlo dobre na uvoľnenie stresu. Činovníci pobudli niekoľko minút medzi hráčmi, aby im pomohli preklenúť pasáž prázdna a povzbudivými slovami ich nadopovali. Veď hanbu si iste neurobili, práve naopak. Tak to tlmočil aj prezident klubu Anton Danko: "Teraz sme všetci veľmi, veľmi sklamaní. Na jednej strane si uvedomujeme, že Poprad dosiahol ziskom striebra historický úspech a pred sezónou by sme druhé miesto brali všetkými desiatimi. Na druhej strane titul bol na dosah. V kabíne je ticho a nechýba ani chlapský plač. Taký je však šport. Teraz je to sklamanie, o pár dní to už určite bude iné. Asi sme boli až premotivovaní a z toho nervózni. Už teraz rozmýšľame o budúcej sezóne. Podpísali sme zmluvu s novým trénerom, generálny sponzor v Poprade je, myslím, že budúca sezóna môže byť ešte lepšia ako táto práve skončená."

Z popradskej šatne vyšiel von ako jeden z posledných hráčov, dobré dve hodiny po skončení posledného zápasu sezóny. Dlho v nej sedel so sklonenou hlavou. Trinásťgólový najlepší kanonier extraligového play-off Arne Kroták. "Mal som slzy na krajíčku. V ruke som držal pohár šampanského a premietal som si film celej sezóny. Akurát som odbehol za žilinským kapitánom Romanom Kontšekom, aby som mu pogratuloval. Je to super chlap i hráč. Strávil som v Žiline pár mesiacov, veľmi dobre poznám väčšinu hráčov nového majstra, nech si to teraz užijú," vravel kapitán Popradčanov v nedeľu predpoludním, keď už ako-tak rozdýchal najhlbšie fázy športového smútku a rozčarovania. Finálovú prehru považoval Arne Kroták jednoznačne za najväčšie sklamanie kariéry. "Boli sme tak blízko majstrovskej trofeje, že sa to už nikdy nemusí zopakovať. Stále sa snažím nahovárať si, že teraz je už zbytočné smútiť, ale vždy, keď si na tento zápas spomeniem, je mi ťažko. Bezprostredne po zápase som sa dlho spamätával. V šatni som sa ako kapitán poďakoval funkcionárom, realizačnému tímu i spoluhráčom. Nebol som v stave hovoriť s novinármi, povedať rozumný názor, niektoré veci som si musel nechať uležať v hlave." Popradčania to dotiahli ďaleko, siedmu semifinálovú účasť v play-off slovenskej extraligy zhmotnili na prvý postup do finále. Druhé miesto bolo historickým úspechom klubu. "Presvedčili sme sa, že posledný krok býva najťažší. Je pekné, že po rokoch útlmu sme v Poprade vyvolali hokejový ošiaľ, ale ja po prehratom finále nedokážem povedať, že druhé miesto je úspech. Mali sme na to, aby sme získali titul. Zlyhali sme však v psychike, až príliš sme si uvedomovali, o čo hráme."

Slavomír Pavličko označil uplynulý ročník za vynikajúci. "Bolo to čosi nádherné, možno také čosi som ešte nezažil." Na čo bude spomínať ešte v dôchodku a o čom bude hovoriť svojim vnúčatám? "Možno by som spomínal na niečo nezabudnuteľné a fantastické, keby sme to dotiahli k titulu. Ale toto play-off sa mi v mysli určite neraz vybaví, hoci posledná veta v rozprávaní bude určite vždy smutná," riekol ostrieľaný jednotlivec, ktorý za najšťastnejší okamih celej sezóny označil úvodnú dvadsaťminútovku piatkového merania síl. Nuž vtedy boli naozaj domáci ako vo vytržení a hra im išla naozaj parádne. "Mali sme vynikajúci tím, navyše hviezdy nám boli priaznivo naklonené. Akurát v poslednom vystúpení sa od nás odklonili. Preto nastalo obrovské sklamanie a postupne to možno budeme ešte ťažšie prežívať. Lebo teraz nám aj napriek prehre diváci tlieskali. Hlavne my, rodáci z Popradu, to veľmi zle znášame. K chlapcom vo formácii mám naozaj blízko a uvedomili sme si, že sme boli blizučko k takej méte, o ktorej sa mnohým Popradčanom predtým ani neprisnilo." Napriek tomu iste lajna vedená Krotákom na krídlach s Pavličkom a Škovirom urobila mnohokrát poriadny vietor a hlavne od nej sa čakali góly, body, víťazstvá. Ani ona ale nakoniec neuniesla všetku ťarchu a hoci toto trio bolo v prvom šíku pri dobývaní bránky súperov, napokon žilinská pevnosť vydržala aj jej paľbu. I tak ale títo hokejisti ukázali, ako urobiť radosť priaznivcom. Hoci vo svojom vnútri zostali nakoniec naozaj hlboko zarmútení.

Strieborní popradskí hokejisti sa so svojimi fanúšikmi rozlúčili na oslavách historickej finálovej účasti popradskom námestí v centre mesta a definitívne uzavreli mimoriadne úspešnú sezónu. Na námestí sa napriek miernym prehánkam zišlo niekoľko tisíc ľudí, ktorých najviac potešila autogramiáda spojená s dražbou cenných hokejových suvenírov. Najväčšiu pozornosť si vyslúžil originálny dres popradského kapitána Arneho Krotáka podpísaný všetkými hráčmi mužstva, ktorý sa vydražil za päťtisíc korún. Tritisíc korún zaplatil majiteľ za prilbu Miroslava Škoviru a hokejku Slavomíra Pavlička. Prezident HK Tatravagónka ŠKP Poprad a primátor mesta Anton Danko mal pri pohľade na množstvo ľudí pred pódiom dobrý pocit. "Na jednej strane som stále mierne sklamaný z toho, že sme nezískali titul, ale na druhej musíme byť maximálne spokojní, lebo je to historický úspech popradského hokeja," uviedol Anton Danko, podľa ktorého slov nebude mať Poprad v budúcej sezóne o nič menšie ambície. "Určite nie, aj keď niektorí kľúčoví hráči z Popradu odchádzajú. Budeme sa snažiť ich adekvátne nahradiť. Podľa zloženia mužstva uvidíme, aké ambície budeme mať na budúcu sezónu," naznačil prvý muž Popradu.

Aj keď po skončení rozhodujúceho siedmeho finálového zápasu boli Popradčania veľmi smutní, počas pondelňajších osláv už rozdávali úsmevy svojim fanúšikom. "Pred sezónou určite absolútne nikto nečakal, že by sme to mohli dotiahnuť až tak ďaleko. V kútiku duše sme ale dúfali, že by sme mohli niečo dosiahnuť. Škoda, že to nebolo ešte o stupienok vyššie, ale aj tak je to krásne vidieť tu toľko ľudí. Ďakujeme im za podporu počas celej sezóny," povedal brankár Stanislav Kožuch. Pre Ladislava Svozila bola autogramiáda rozlúčkou nielen s vydarenou sezónou, ale zároveň s Popradom. "Pred sezónou sme mali vysoké ciele a je škoda, že k najvyššiemu stupienku nám chýbalo tak málo. Finále však bolo krásne, žiaľ, posledný zápas sme nezvládli, ale taký je šport. Fanúšikovia a priaznivci stáli pri nás, čo potvrdili aj tu počas týchto osláv. Je to výnimočný úspech a ja dúfam, že to popradský hokej ešte zopakuje, trebárs už na budúci rok," symbolicky sa rozlúčil L. Svozil, ktorý svoj odchod z Popradu odôvodnil takto: "Dlho som rozmýšľal nad tým, či v Poprade ostanem, alebo nie. S primátorom mesta a riaditeľom klubu sme sa dohodli, že odídem, lebo dva roky v jednom klube stačia. Cítim, že mužstvo potrebuje nový impulz. Vždy je lepšie, keď odíde tréner, ako keď odíde desať hráčov. Určite sa nezbavujem zodpovednosti, že by sme nezopakovali tento úspech aj v ďalšej sezóne. Ponuku od pána Danka a Turana som dostal, zvažoval som ju, dva-tri dni ma prehovárali, ale už dlhšiu dobu som cítil, že bude lepšie, keď sa rozídeme. Bol som tu ohromne spokojný, chcel by som sa za to poďakovať vedeniu klubu, sponzorom a v prvom rade hráčom a divákom. Život ide ďalej a ja dúfam, že za nejaký čas sa do Popradu vrátim."

Na extraligový trón zasadol nový majster zo Žiliny, ale pokojne sa tam mohol usalašiť aj Poprad. Keby existovalo v hokejovom finále to, čo v niektorých iných športových disciplínach, tak oba tieto celky by mohli dostať zlato ex aequo. Lebo by si to právom zaslúžili. Takto jedných ovládol ošiaľ radosti a druhých zase prepadol nával smútku. Predsa aj na toto finále sa bude spomínať ako na jedno z najvyrovnanejších v histórii trinástich ročníkov našej najvyššej súťaže. Mimochodom, už pred sériou bolo isté, že na majstrovskej mape pribudne nové mesto, lebo k doterajším lídrom - Košiciam, Trenčínu, Slovanu a Zvolenu - sa priradilo centrum, ktoré predtým nefigurovalo medzi najúspešnejšími. Vôbec účasť týchto rivalov obrátila prognózy a tradíciu naruby a to bolo pre slovenský klubový hokej len dobré znamenie. Išlo o signál, že ak sa nájdu kdekoľvek schopní ľudia, ktorí vedia pritiahnuť sponzorov a aicky aj zabezpečiť prílev prostriedkov, tak potom je reálne vybudovať schopné kolektívy.

Pravda, aj posledná kapitola ukázala, že nie mená, sú vždy rozhodujúce, ale hlavne partia. Žilinčania neraz prízvukovali, že sa ako kolektív nesmierne stmelili v play-off, čoho dôkazom je, že vyradili nielen Zvolen a Nitru či nakoniec pokorili Podtatrancov, ale hlavne to, že zo 6. miesta po základnej časti poskočili na najvyšší stupienok. Navyše - po ôsmich remízach vo vyraďovačke v riadnom hracom čase vedeli sedemkrát dominovať buď rozhodujúcim gólom v predĺžení alebo v samostatných nájazdoch! Aj séria kamzíkov vzbudzovala obdiv. Možno ešte väčší, lebo to, že vo štvrťfinále a v semifinále neprehrali ani jeden duel s Trenčínom, resp. Košičanmi, bolo šokujúce. Trošku boli možno pasovaní za menšie ho favorita, hoci sami si to nepripúšťali. Isté ale je, že tréner Ladislav Svozil bol nútený urobiť niektoré korektúry oproti predošlým vystúpeniam. Hlavne v tom, že namiesto štyroch pätiek začal postupne forsírovať hru na tri formácie. Sčasti mu to vyšlo, sčasti nie. Zdalo sa, akoby sa mužstvo "spálilo". Šiesty a siedmy duel pritom priniesli takmer navlas podobný scenár, keď naši viedli 1:0, ale potom odrazu akoby im prestala ísť karta. K údernej prvej formácii sa nepridali rovnakým dielom v koncovke ďalšie dve a potom už ani prehadzovanie hráčov nezabralo. Pritom štatistiky pred záverečným duelom hovorili pre Podtatrancov. Mali lepšieho brankára, lepšieho kanoniera atď., ale ukázalo sa, že hra a úspešnosť sa nedajú merať iba číslami a percentami. Proti Krotákovi a spol. sa postavil val scelenosti a možno precíznejšej disciplinovanosti. Hoci aj šterbákovci upustili od príslovečnej defenzívy, predsa svojou trpezlivosťou v každej hernej činnosti vyviedli spočiatku dobre rozbehnutý stroj Popradu z tempa. Nahádzali doň piesok a súkolie sa zadrelo.

Nazdávame sa, že ešte bližšie k definitívnemu zlomeniu rivala boli Popradčania v šiestom zápase na žilinskom ľade. Vtedy totiž boli domáci dlhšie knokautovaní a pomohla im prepotrebná náhoda. V piatok pod Tatrami to síce sprvoti vyzeralo, že svozilovci chcú rozniesť vlkov na kopytách, ale tí, hoci najprv boli zastrašení a zahnaní do kúta, postupne vycerili tesáky a poriadne začali hrýzť. Slovíčko keby už neplatí, ale naozaj keby domáci pridali druhý gól, od ktorého ich delili azda len milimetre, mohli sa opájať triumfom.

I tak ale klobúk dolu pred tým, čo urobili nielen pre popradský, východoslovenský, ale i slovenský hokej. Ukázali, že vedia hrať výborný a oku lahodiaci hokej a vedia sa oddať - ak sa do toho vložia - naplno atraktívnej a účelnej hre. Mnoho generácií pod Tatrami čakalo na tento medzník a je nádej, že kamzíci nezastanú na polceste. Z pol kroku, ktorý urobili na púti za titulom teraz, by sa mal stať nabudúce celý krok. Funkcionári to už hovoria teraz, lebo kto sa raz dostal na dosah takej slávy, ten si ju chce pri reparáte vychutnať plným dúškom.

Aj keď v hlavách hráčov a fanúšikov dlho rezonovalo sklamanie z finálovej prehry so Žilinou, treba zdôrazniť, že zisk strieborného kovu mal pre popradský hokej cenu zlata. Pričinilo sa o to mnoho ľudí, v najväčšej miere určite vedenie klubu na čele s primátorom mesta a prezidentom klubu Ing. Antonom Dankom. Netreba však zabudnúť na to, že o historické finále sa Poprad usiloval už dlhé desaťročia a zásluhu na tomto úspechu nemá len táto generácia, ale i tie predošlé, ktoré stáli pri vzniku a rozvoji organizovaného hokeja pod Vysokými Tatrami.


Udalosti z predsezónneho obdobia

Popradčania ulovili Arneho Krotáka Letná príprava hokejistov

Hokejisti pred sezónou

Bartečko a Michal Segľa posilami Popradu


Základné údaje o klube

Názov : Hokejový klub Tatravagónka Športový klub polície Poprad
(HK Tatravagónka ŠKP Poprad)
Súťaž : Slovak Telecom Extraliga (ST Extraliga)
pred začiatkom play-off sa zmenila na T-Com Extraliga
Štadión : Tatravagónka Aréna, Štefánikova 6, Poprad
 
Vedenie klubu :
  Prezident : Ing. Anton Danko
  Správna rada : Ing. Ľudovít Jurínyi, Ing. Dušan Suchý, Ing. Miroslav Hrobák,
Ing. Ladislav Krajňák, JUDr. Ladislav Nižník, Ing. Peter Fabuš,
Mgr. Anastázia Krišandová, Ing. Milan Jurčo, Ing. Marek Budzák
  Výkonný riaditeľ : Ing. Tibor Turan
  Manažér : Dušan Kacvinský
 
Realizačný tím :
  Tréner : Ladislav Svozil
  Asistent trénera : Mgr. Vladimír Klinga
  Vedúci mužstva : Vladimír Szücs
  Lekári : MUDr. Ján Potocký, MUDr. Karol Fried
  Fyzioterapeut : Pavol Legát
  Kustód : Dušan Čulka
 
Športovo-technická komisia :
  Hlásateľ : Mgr. František Sučko
  Zapisovateľ : Ing. Marián Barilla
  Časomerač : Milan Škovran
  Štatistik : Ing. Marián Barilla
  Trestomerači : Jozef Štolc, Ján Gužiak
 
Ostatní predstavitelia :
  Ekonómky : Daniela Petrušová, Ing. Zuzana Veselá
  Kronikár : Stanislav Muskolay
  Internet : Ing. Marián Barilla (www.hkpoprad.sk)


Hráčsky káder

Brankári : Stanislav Kožuch, Radovan Hurajt, Marcel Melicherčík
Obrancovia : Miroslav Javín, Michal Segľa, Miroslav Turan, Štefan Fabian, Tomáš Valečko, Pavel Kumstát, Slavomír Vorobel, Lukáš Bambúch, Pavol Gurčík, Róbert Čikovský
Útočníci : Arne Kroták, Miroslav Škovira, Slavomír Pavličko, Juraj Faith, Juraj Halaj, Richard Jasovský, Viktor Kubenko, Pavol Segľa, Richard Žemlička, Jan Kopecký, Pavol Zavacký, Martin Tomášek, Ľuboš Bartečko, Erik Piatak, Martin Segľa, Marcel Haščák, Marek Mašlonka, Tomáš Smolka, Richard Kopkáš, Ján Marcinko

Z vlaňajšieho kádra odišiel Miroslav Ihnačák do Martina, Miroslav Štolc do Manglerudu, Peter Bondra do Atlanty, Jozef Slaninák do Olomouca, Rudolf Verčík do Žiliny, Radoslav Suchý do Columbusu, Štefan Rusnák st. do Amnéville, Štefan Rusnák ml. do Senice, Roman Šoltís do Prešova, Roman Tomas do Třinca, Peter Misál do Oswiecimu, Ridvan Sadiki do Ferencvárosu, Ľudovít Jurínyi do Spišskej Novej Vsi, Dávid Skokan do Rimouski, Peter Klepáč do Zvolena, Martin Viazanica a Tomáš Jurčo. Do mužstva prišiel Arne Kroták, Michal Segľa a Slavomír Vorobel z Košíc, Richard Jasovský z Kamloops, Pavol Segľa z Mulhouse, Jan Kopecký z Liptovského Mikuláša, Pavel Kumstát a Martin Tomášek z Vítkovíc, Ľuboš Bartečko z Lulei, Martin Segľa z Prešova, Marcel Melicherčík, Marcel Haščák, Marek Mašlonka, Tomáš Smolka, Richard Kopkáš, Ján Marcinko a Róbert Čikovský z juniorky.


Výsledky zápasov v ST Extralige / T-Com Extralige (vzáj. zápasy so súpermi)

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina : 3:2, 3:1, 0:1, 3:3 pp, 2:2 pp, 4:3 pp,
4:3, 2:3, 2:3, 3:2 pp, 5:1, 1:2 pp, 1:4
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK Dynamax Nitra : 0:1, 4:3, 2:4, 4:2, 3:4, 1:3
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice : 3:1, 2:0, 4:4 pp, 1:5, 2:3, 4:1,
5:3, 3:2, 2:1, 2:0
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK Dukla Trenčín : 3:0, 1:4, 1:1 pp, 0:1, 2:1, 1:4,
2:1, 2:0, 3:1, 2:1
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HKm Zvolen : 2:1, 0:2, 2:3 pp, 0:1, 2:5, 4:6
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Slovan Bratislava : 3:1, 3:2, 3:1, 2:3, 2:3, 4:3 pp
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK 36 Skalica : 1:1 pp, 0:0 pp, 5:2, 5:3, 4:6, 3:4
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHk 32 Liptovský Mikuláš : 3:1, 2:0, 3:2 pp, 2:2 pp, 3:1, 2:2 pp
HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHC Martin : 5:2, 3:2 pp, 4:0, 2:1, 0:3, 3:2


Udalosti z úvodu sezóny

7. kolo: Poprad - Trenčín 9. kolo: Poprad - Slovan

11. kolo: Poprad - Košice

17. kolo: Poprad - Nitra


Výsledky zápasov v ST Extralige / T-Com Extralige

1. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly: 7. Kroták (Pavličko, Škovira), 26. Piatak (M. Turan), 50. Halaj (P. Segľa) - 24. Ficenc (Opatovský), 51. Ficenc
Vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Bartečko (Poprad) na 10 min. za napadnutie hlavy a krku, Halaj (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 1:0 , oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Lauff - M. Halecký, Miľovčík, 2780 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Bartečko, Faith, Žemlička - Zavacký, Piatak, Martin Segľa
Žilina: Lipovský - Ficenc, Nádašdi, I. Droppa, Škorvánek, Kusovský, Dlouhý, Senko, Sedláček - Opatovský, Beran, Kontšek - Jabrocký, M. Hreus, Krajči - M. Gálik, S. Gron, Verčík - Oravec, Rehák, V. Král

2. kolo:

HC Košice - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Góly: 49. Podhradský (Lipiansky, Krayzel) - 2. Bartečko (Michal Segľa), 9. Škovira (Valečko, Javín), 24. Škovira (Javín)
Zmeny: Košice od 10. min. bez Vargu a Vantrobu, vylúčení: 11:10 na 2 min., navyše Kledrowetz (Košice) na 10 min. za nešportové správanie, Horáček (Košice) na 10 min. za napadnutie zo zadu, Hvila (Košice) na 10 min. za napadnutie zo zadu, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jung - Bulko, Gašparík, 2000 divákov
Zostavy:
Košice: I. Petrík (24. J. Laco) - Horáček, Podhradský, Kledrowetz, Bombic, Topoli, Vantroba, M. Varga, P. Frühauf - Lažo, Lipiansky, Krayzel - Vostřák, Bartoš, Kmiť - Hvila, Sabol, Šimurda - Jenčík, Bulík, Dravecký
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Bartečko, Faith, Žemlička - Jasovský, Piatak, Martin Segľa

3. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly: 26. Faith (Bartečko, Žemlička), 38. Škovira (Kroták, Pavličko), 50. P. Segľa (Kroták, Valečko) - 25. Fatyka (Kopecký, Pleva)
Vylúčení: 9:11 na 2 min., presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lokšík - Bulko, Kubuš, 2250 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Bartečko, Faith, Žemlička - Jasovský, Piatak, Martin Segľa
Liptovský Mikuláš: Falter - M. Droppa, Fatyka, P. Lištiak, M. Školiak, Devečka, Tomaška, M. Šterbák, Rúfus - Kopecký, Pleva, Krátky - Michel Miklík, Trochta, Šebo - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - Kadlubiak, Marek Hovorka, Bartík

4. kolo:

MHC Martin - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 2:5 (0:3, 0:2, 2:0)
Góly: 45. Šimo (Koložváry, M. Ihnačák), 54. Hančák (Šimo, Koložváry) - 3. Bartečko (Faith), 10. Škovira (Kroták), 12. Jasovský (Martin Segľa), 31. Fabian (Jasovský), 32. P. Segľa
Vylúčení: 9:8 na 2 min., navyše Rovnianek, Pšenka, Hančák (všetci Martin) na 10+DKZ za nešportové správanie, Bambúch (Poprad) na 10+DKZ za nešportové správanie, Faith (Poprad) DKZ za opustenie trestnej lavice, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jonák - Bulko, Višňovský, 2200 divákov
Zostavy:
Martin: Dzubina (12. - 34. Rovnianek) - Stolárik, Stančok, Hančák, Kolba, Pšenka, P. Augusta, Konôpka, Michnáč - Pokrivčák, Holečko, Važan - M. Ihnačák, Koložváry, Šimo - Hanes, Mahdalík, Mucha - P. Tabaček, Kuric, Beutel
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Bartečko, Faith, Žemlička - Jasovský, Piatak, Martin Segľa

5. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK 36 Skalica 1:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Góly: 2. Halaj (P. Segľa) - 44. Hartmann (Křetinský)
Vylúčení: 6:9 na 2 min., presilovky 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Konc - Gašparík, Mášik, 4100 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Bartečko, Pavličko - P. Segľa (10. -17. Poprad bez P. Segľu), Halaj, Kubenko - Jasovský, Piatak, Martin Segľa - Zavacký, Žemlička
Skalica: Hamerlík - M. Ivičič, Křetinský, Benák, Flamík, Zajac, Dostál, Komárek, Klement - J. Mikúš, Jarolín, R. Hartmann - R. Školiak, Liščák, Kokavec - J. Liška, Hrnčirík, Grill - R. Sýkora, Krumpál, Malík

6. kolo:

HKm Zvolen - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly: 30. Igor Majeský (Turek, Plavucha) - 45. Bartečko (Michal Segľa), 55. Halaj (Kubenko)
Vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše Bartečko (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: F. Mihálik - Horínek, Višňovský, 1281 divákov
Zostavy:
Zvolen: Šimonovič - Klepáč, Štork, Babka, Škuta, Kubaliak, Velebný - Weissmann, Šechný, Cibuľa - Igor Majeský, Turek, Plavucha - Škvaridlo, L. Jurík, Jaško
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Vorobel, M. Turan, Fabian - Škovira, Bartečko, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Jasovský, Piatak, Žemlička

7. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - Dukla Trenčín 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 14. Bartečko (Žemlička, Faith), 44. Kumstát (Vorobel, Kubenko), 60. Škovira (Turan)
Vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Ország - Halecký, Korba, 4682 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Bartečko, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Bartečko, Faith, Žemlička - Zavacký, Jasovský, Piatak
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Homér, Sekeráš, Hriňa, J. Liška, Kuchyňa, Gabriš - Melichárek, Húževka, Poljaček - Hanzal, Ivan, Zlocha - Nemec, Kóňa, Micka - Sivák, Sikorčin, Šafárik

8. kolo:

HK Dynamax Nitra - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 42. Vozdecký (M. Štefanka)
Vylúčení: 6:7 na 2 min., presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: Lauff - Gajan, Miľovčík, 5500 divákov
Zostavy:
Nitra: Fikrt - B. Majeský, J. Kováčik, Hruška, Milo, Švárny, V. Vlk, Petrina - Ľ. Kolník, T. Chrenko, Kmeč - M. Kováčik, Kollár, S. Saliji - Vozdecký, M. Štefanka, Čacho, - Podstavek, Mihálik, G. Saliji
Poprad: Kožuch - Valečko (21. Turan), Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch - Škovira, Faith, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Zavacký, Jasovský, Žemlička - od 46. Kopkáš

9. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 9. Haščák (M. Turan, Kopkáš), 24. Žemlička (Bambúch), 50. Pavličko (Faith, Škovira) - 36. Jánoš (Pavlas, Kuľha)
Vylúčení: 4:5 na 2 min., navyše Škovira (Poprad) na 10 min. za narazenie zo zadu, Jánoš (Slovan) na 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc - Kubuš, Mášik, 5363 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Faith, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Jasovský, Zavacký, Žemlička - M. Haščák, Kopkáš
Slovan: Rybár - Pavlas, Ďurák, Hecl, Jendek, K. Sloboda, Buzek - Kuľha (od 49. min. nehral), Hujsa, Junas - D. Pašek, Jánoš, M. Macho - K. Kováč, I. Dornič, Němčický

10. kolo:

MsHK Žilina - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Góly: 53. Gálik (Dlouhý, I. Droppa) - 35. Škovira (Pavličko, Faith), 35. Žemlička (Zavacký), 57. Zavacký
Vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jonák - Bulko, Gašparík, 1403 divákov
Zostavy:
Žilina: Lipovský - Kusovský, Ficenc, I. Droppa, Senko, Nádašdi, Škorvánek, Sedláček, Dlouhý - Opatovský, Beran, M. Gálik - Krajči, M. Hreus, S. Gron - Oravec, Rehák, Král - P. Melicherčík, Jabrocký, Verčík
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Turan, Fabian - Škovira, Faith, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Jasovský, Zavacký, Žemlička - Kopkáš, M. Haščák

11. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 4. Valečko (Škovira, Faith), 58. Halaj (Vorobel)
Vylúčení: 7:8 na 2 min., presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Jung - J. Višňovský, Krpelec, 4040 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Faith, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Zavacký, Jasovský, Žemlička - Kopkáš, Piatak, Marcel Haščák
Košice: Laco - Horáček, Topoli, Bombic, M. Varga, Kledrowetz, P. Frühauf, - Lažo, Lipiansky, Krayzel - Vostřák, Kmiť, P. Bartoš - Dravecký, Ľ. Sabol, Šimurda - Jenčík, Bulík

12. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Góly: 5. Halaj (P. Segľa, Kubenko), 28. Kubenko (Vorobel, P. Segľa)
Vylúčení: 1:1 na 2 min., presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gajan, Miľovčík, 3125 divákov
Zostavy:
Liptovský Mikuláš: Krivomazov - M. Droppa, Fatyka, P. Lištiak, Kadlubiak, Devečka, Tomaška, M. Šterbák, Rúfus - Kopecký, Marek Hovorka, Krátky - Michel Miklík, Trochta, Šebo - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - Bohucký, B. Pohanka, Tarageľ
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Jasovský, Faith, Žemlička - Zavacký, Piatak, Marcel Haščák

13. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHC Martin 3:2 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 15. Kumstát (Halaj), 48. Javín (Škovira, Pavličko), 64. Javín (Škovira, Kroták) - 20. Koložváry (Török, Bulík), 23. Šimo (Zachar)
Vylúčení: 5:9 na 2 min., navyše Važan a Stolárik (obaja Martin) na 10. min. za nešportové správanie, Török (Martin) trest v hre za nešportové správanie, presilovky 3:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Ország - Halecký , Miľovčík, 2455 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Fabian - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Jasovský, Faith, Žemlička - Zavacký, Piatak, Marcel Haščák
Martin: Dzubina - Solárik, Konôpka, M. Kolba, Šimka, Hančák, Chromý - Török, Bulík, Koložváry - Pokrivčák, Holečko, Važan - Hanes, Kuric, Bokroš - Šimo, Zachar, Zetík

14. kolo:

HK 36 Skalica - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 0:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: F. Mihálik - J. Tvrdoň, Galamboš, 2300 divákov
Zostavy:
Skalica: Hamerlík - M. Ivičič, Křetinský, Benák, Dostál, Zajac, T. Klement, Komárek, Flamík - R. Školiak, Jarolín, R. Hartmann - J. Mikúš, Vala, Liščák - Kokavec, R. Sýkora, Joz. Liška - Grill, Hrnčirík, Malík
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Fabian, Vorobel, M. Segľa, Bambúch, M. Turan - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Jasovský, Faith, Žemlička - Zavacký, Piatak, Marcel Haščák

15. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HKm Zvolen 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 3. Gašpar (Mahdalík), 48. Paciga (Weissmann, Babka)
Vylúčení: 2:6 na 2 min., navyše Bambúch (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lauff - Valach, Korba, 2710 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Fabian, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Piatak, Faith, Žemlička - Zavacký, Mašlonka, Marcel Haščák
Zvolen: Šimonovič - Štork, Babka, Velebný, Klepáč, Škuta, Ščibran - Weissmann, F. Turek, Plavucha - Paciga, Cibuľa, J. Čierny - Igor Majeský, Šechný, Škvaridlo - L. Jurík, Mahdalík, Gašpar

16. kolo:

Dukla Trenčín - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Góly: 8. Kóňa (Liška, Melichárek), 12. Homer (Húževka), 17. Zlocha (Lelkeš), 25. Poljaček (Nemec) - 40. Žemlička (Michal Segľa, Zavacký)
Vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Javín (Poprad) na 10 min. za narazenie zo zadu, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc - J. Višňovský, Valach, 5500 divákov
Zostavy:
Trenčín: Hála - Ďurčo, Juraj Liška, Homer, Gabriš, Mikuš, Urban, Kuchyňa, Mocek - Melichárek, Kóňa, Sivák - Lelkeš, Húževka, Zlocha - Sikorčin, Poljaček, V. Nemec - Hanták, Záborský, Kútny
Poprad: Kožuch (17. Hurajt) - Valečko, Javín, Fabian, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Zavacký, Piatak, Žemlička - Marcel Haščák, Mašlonka, Smolka

17. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK Dynamax Nitra 4:3 (0:3, 4:0, 0:0)
Góly: 21. Škovira (Kroták, Javín), 27. Kroták (Škovira, Pavličko), 29. Zavacký (Žemlička, Michal Segľa), 35. Mašlonka (Smolka, Haščák) - 5. Kolník (A. Kollár), 10. Kmeč (S. Saliji, T. Chrenko), 11. Mihálik (G. Saliji, Pupák)
Vylúčení: 9:9 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:1, rozhodovali: Ország - Halecký, Miľovčík, 3355 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch (11. Hurajt) - Turan, Javín, Fabian, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Valečko, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Zavacký, Piatak, Žemlička - Mašlonka, Smolka, Marcel Haščák
Nitra: Račko (29. Fikrt) - Petrina, B. Majeský, D. Milo, Hruška, Švarný, V. Vlk, Strapko, M. Kováčik - S. Saliji, T. Chrenko, Podstavek - Kolník, A. Kollár, Kmeč - Vozdecký, M. Štefanka, Čacho - Pupák, J. Mihálik, G. Saliji

18. kolo:

HC Slovan Bratislava - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Góly: 3. Pavlas (Jendek, Hujsa), 43. Hujsa (Junas, Jendek) - 19. Žemlička (Zavacký), 54. Pavličko (Škovira), 56. Kroták (Pavličko)
Vylúčení: 4:6 na 2 min., navyše Kaděra (Slovan) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 1:1, oslabenia 1:0, rozhodovali: Jung - Gašparík, Valach, 4072 divákov
Zostavy:
Slovan: Rybár - Pavlas, Jendek, Kudělka, Ďurák, K. Sloboda, R. Sloboda - Kucharczyk, Hujsa, Junas - Kaděra, Jánoš, Macho - Dornič, K. Kováč, Pašek - Prokop, Němčický
Poprad: Hurajt - Turan, Javín, Fabian, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Valečko, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Zavacký, Piatak, Žemlička - Mašlonka, Martin Segľa, Marcel Haščák

19. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól: 9. Verčík
Vylúčení: 8:11 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Reichert (Nem.) - Pavlovič, Bulko, 2824 divákov
Zostavy:
Poprad: Hurajt - M. Turan, Javín, Fabian, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Valečko, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - P. Segľa, Halaj, Kubenko - Mašlonka, Žemlička, Marcel Haščák - Zavacký, Jasovský, Piatak
Žilina: Lipovský - Kusovský, Ficenc, I. Droppa, Nádašdi, Senko, Dlouhý, Škorvánek, Sedláček - Miklík, Beran, Kontšek - M. Gálik, Jabrocký, Krajči - V. Král, M. Hreus, S. Gron - Kokavec, R. Rehák, Verčík

20. kolo:

HC Košice - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 4:4 po predĺžení (0:0, 2:3, 2:1 - 0:0)
Góly: 39. Bartoš (Frühauf), 40. Bartoš (Kmiť, Dravecký), 43. Kledrowetz, 52. Lukáč (Bratoš) - 29. Pavličko (Kroták, Valečko), 31. Škovira (Kroták, Javín), 39. Škovira (Kroták), 52. Jasovský (Fabian, Halaj)
Vylúčení 12:12 na 2 min., navyše Kmiť (Košice) na 10 min. za nešportové správanie, Lažo (Košice( na 10 min. za nešportové správanie, Kroták (Poprad) na 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky 0:2, oslabenia 1:0, rozhodovali: Jakubec - Gajan, M. Grečko, 1900 divákov
Zostavy:
Košice: J. Laco - Kledrowetz, Frühauf, Horáček, Topoli, Podhradský, Varga - Dravecký, Kmiť, P. Bartoš - Vostřák, Krayzel, Hvila - Lažo, Ľ. Sabol, Šimurda - Jenčík, Marcinko, M. Lukáč
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Fabian, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Žemlička, Piatak - Zavacký, Marcel Haščák, Martin Segľa

21. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Góly: 31. Zavacký, 48. Martin Segľa (Piatak), 62. Jasovský (Javín, Michal Segľa) - 33. Róbert Huna (Richard Huna), 60. Kopecký (Opatovský)
Vylúčení: 6:2 na 2 min., navyše Žemlička (Poprad) na 10 min. za vyhodenie puku, M. Turan (Poprad) na 5+DKZ za napadnutie zo zadu, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Korba, Kubuš, 2408 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Fabian, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, M. Turan, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Žemlička, Piatak - Zavacký, Marcel Haščák, Martin Segľa
L. Mikuláš: Falter - M. Droppa, Kadlubiak, Lištiak, M. Školiak, Devečka, Tomaška, Šterbák, Rúfus - Milec, Marek Hovorka, Opatovský - Kopecký, Trochta, Šebo - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - Bohucký, Polák, Krátky

22. kolo:

MHC Martin - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Góly: 14. Žemlička (P. Segľa), 17. Kubenko (Jasovský, Halaj), 19. Škovira (Pavličko, Javín), 45. Jasovský (Halaj)
Vylúčení: 6:5 na 2 min., navyše T. Višňovský (Martin) na 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc - J. Višňovský, Bulko, 2500 divákov
Zostavy:
Martin: Rovnianek (19. Dzubina) - Cebák, Hančák, Kolba, Šimka, Stolárik, Stančok, Michnáč, Chromý - Török, Bulík, Koložváry - T. Jaško, Kuric, T. Višňovský - Pokrivčák, Holečko, Važan - Šimo, Zachar, Beutel
Poprad: Hurajt - Valečko, Javín, M. Turan, Fabian, Michal Segľa, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Mašlonka, Žemlička, P. Segľa - Zavacký, Piatak, Martin Segľa

23. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK 36 Skalica 5:2 (3:0, 0:0, 2:2)
Góly: 9. Škovira, 10. M. Turan (Halaj, Kubenko), 20. Pavličko (Kroták), 48. Pavličko (Kroták, Valečko), 52. Halaj (Fabian) - 46. Zajac (Vala), 56. R. Hartmann (R. Školiak, Jarolín)
Vylúčení: 8:13 na 2 min., navyše Dostál (Skalica) na 10 min. za napadnutie, Krumpál (Skalica) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jakubec - Gašparík, J. Višňovský, 2156 divákov
Zostavy:
Poprad: Hurajt - Valečko, Javín, M. Turan, Fabian, Michal Segľa, M. Haščák, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Mašlonka, P. Segľa, Žemlička - Zavacký, Piatak, Martin Segľa
Skalica: Tuček (21. Hamerlík) - V. Benák, Flamík, M. Ivičič, M. Křetinský, Dostál, Zajac, Klement, Komárek - J. Mikúš, Vala, Liščák - R. Školiak, Jarolín, R. Hartmann - Krumpál, Hrnčirík, M. Malík - Hrtús, R. Mucha, R. Sýkora

24. kolo:

HKm Zvolen - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Góly: 42. Hanzal (Stančok), 47. Turek (Štork), 63. Weissmann (Babka) - 9. Valečko (Škovira, Pavličko), 58. Pavličko (Kroták, Škovira)
Vylúčení: 8:6 na 2 min., navyše Šechný (Zvolen) na 10 min. za napadnutie, presilovky 0:1, oslabenia 2:0, rozhodovali: Rantala (Fín.) - Tvrdoň, Horínek, 1902 divákov
Zostavy:
Zvolen: Šimonovič - Babka, Velebný, Stančok, Štork, Priechodský, Škuta - Paciga, F. Turek, Cibuľa - Weissmann, Šechný, J. Čierny - Šimčík, Jurík, Hanzal - Malček, Gašpar, Lipták
Poprad: Hurajt - Valečko, Javín, M. Turan, Fabian, Michal Segľa, Mašlonka, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - M. Haščák, P. Segľa, Žemlička - Zavacký, Piatak, Martin Segľa

25. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - Dukla Trenčín 1:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Góly: 11. Halaj (Jasovský) - 50. Urban (Melichárek)
Vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lauff - Halecký, Korba, 2630 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Fabian, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Žemlička - Zavacký, M. Haščák, Martin Segľa
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Homer, Mikuš, D. Mocek, Juraj Liška, Hriňa, Rimmel - Melichárek, Kóňa, Micka - V. Nemec, Poljaček, V. Baláž - Sikorčin, Húževka, Zlocha - Sivák, Lezo, Kútny

26. kolo:

HK Dynamax Nitra - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 9. Ľ. Kolník (Kollár, Hruška), 31. S. Saliji (T. Chrenko, Kmeč), 46. Vozdecký (M. Štefanka, I. Švarný), 49. Hruška (A. Kollár, Ľ. Kolník) - 33. Jasovský (Kubenko, Vorobel), 56. Škovira (Valečko, Javín)
Vylúčení: 11:12 na 2 min., navyše Švarný, Kollár (obaja Nitra) 10 min. za napadnutie, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lokšík - Tvrdoň, J. Višňovský, 4800 divákov
Zostavy:
Nitra: Fikrt - J. Kováčik, B. Majeský, D. Milo, Hruška, V. Vlk, I. Švarný, Petrina - S. Saliji, T. Chrenko, Kmeč - Ľ. Kolník, A. Kollár, M. Kováčik - Vozdecký, Musil, Čacho - Pupák, M. Štefanka, Podstavek
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Fabian, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Žemlička - Zavacký, Piatak

27. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Góly: 17. Jasovský, 42. Jasovský (Halaj, Kumstát), 52. Jasovský (Kubenko) - 28. Macho (D. Pašek)
Vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Ország - Halecký, Miľovčík, 2520 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Fabian, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Žemlička - Zavacký, Piatak, Martin Segľa
Slovan: Barta - Pavlas, Jendek, Hecl, Ďurák, R. Sloboda, Kudělka, K. Sloboda, Wagenhoffer - Kuľha, Hujsa, J. Sýkora - D. Pašek, Jánoš, Macho - Chlubna, Klouda, Němčický - Kováč, Dornič, Ulehla

28. kolo:

MsHK Žilina - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:3 po predĺžení (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0)
Góly: 27. Kokavec (Kontšek, Ficenc), 30. Krajčí (Jabrocký), 60. S. Gron (Kontšek, Hreus) - 7. Škovira (Faith, Pavličko), 25. Kroták (Michal Segľa), 33. Gurčík (Škovira, Pavličko)
Vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Mihálik - Gašparík, Krpelec, 1771 divákov
Zostavy:
Žilina: Lipovský - Senko, Dlouhý, Kusovský, Ficenc, I. Droppa, Nádašdi, Sedláček, Škorvánek - V. Král, M. Hreus, S. Gron - M. Gálik, Jabrocký, Krajči - Oravec, Melicherčík, Michel Miklík - Kokavec, Kontšek
Poprad: Kožuch - Fabian, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Valečko, Gurčík - Škovira, Faith, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Kroták, Žemlička - Závacký, Piatak, Martin Segľa

29. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Góly: 60. Halaj (Žemlička, Bambúch) - 19. Kmiť (P. Bartoš), 29. M. Slovák (Michal Lukáč, Jenčík), 33. Lažo (Lipiansky), 40. M. Varga (Kmiť, Dravecký), 53. Dravecký (Lipiansky)
Vylúčení: 10:10 na 2 min., navyše Kroták (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Jung - Valach, Krpelec, 2764 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch (41. Hurajt) - Fabian, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Bambúch, Valečko, Gurčík - Škovira, Faith, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Kroták, Žemlička - Zavacký, Piatak, Martin Segľa
Košice: J. Laco - Kledrowetz, M. Varga, Bodnár, Podhradský, Horáček, Topoli - Dravecký, Kmiť, P. Bartoš - Lažo, Lipiansky, Vostřák - Hvila, Ľ. Sabol, Šimurda - Jenčík, Michal Lukáč, M. Slovák

30. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 2:2 po predĺžení (1:0, 0:2, 1:0)
Góly: 19. Kopecký (Mravec, Hovorka), 52. Kopecký (Kövér, Róbert Huna) - 32. Kubenko (Halaj), 40. Škovira (Kroták)
Vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:1, rozhodovali: Ország - Halecký, Korba, 1329 divákov
Zostavy:
L. Mikuláš: Krivomazov - M. Šterbák, Fatyka, P. Lištiak, Rúfus, M. Grman, M. Školiak, Tomaška - Marek Hovorka, Mravec, Kopecký - Krátky, Trochta, Šebo - Richard Huna, Róbert Huna, Tarageľ - Kövér, B. Pohanka, P. Bartík
Poprad: Hurajt - Valečko, Javín, Kumstát, Vorobel, Michal Segľa, Fabian, M. Turan, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, Piatak, M. Haščák

31. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHC Martin 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 8. Kroták (Škovira, Pavličko), 55. Kroták (Škovira, Michal Segľa) - 55. Klepáč (G. Saliji)
Vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Halecký, Korba, 1660 divákov
Zostavy:
Poprad: Hurajt - Michal Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, Piatak, M. Haščák
Martin: Ševela - Cebák, Klepáč, Kolba, Vantroba, Ratveiský, Chromý, Stolárik, Šimka - Török, Beran, G. Saliji - T. Jaško, Podstavek, Važan - Koložváry, Kuric, Beutel - Holečko, Bulík, Hanes

32. kolo:

HK 36 Skalica - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Góly: 28. Benák (Vala, T. Višňovský), 34. Jarolín (R. Hartmann, R. Školiak), 51. T. Višňovský (Jozef Liška) - 20. Faith (Martin Segľa, Javín), 39. Jasovský (Halaj), 52. P. Segľa (Faith, Valečko), 53. Faith (P. Segľa), 60. Kroták (Faith, Turan)
Vylúčení: 6:11 na 2 min., navyše Javín (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Poljakov (Rus.) - Horínek, Tvrdoň, 3000 divákov
Zostavy:
Skalica: Tuček - M. Ivičič, M. Křetínský, Benák, Klement, Zajac, Flamík, Komárek, Dostál - R. Školiak, Jarolín, R. Hartmann - Mikúš, Vala, Liščák - Grill, R. Sýkora, Jozef Liška - Krumpál, Hrnčirík, T. Višňovský
Poprad: Hurajt - M. Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Piatak - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, M. Haščák, Bambúch

33. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HKm Zvolen 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól: 12. Weissmann (Šechný, Babka)
Vylúčení: 4:8 na 2 min., navyše Škovira (Poprad) na 5+DKZ za pichanie, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: D. Konc - Mášik, Kubuš, 1682 divákov
Zostavy:
Poprad: Hurajt - Michal Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Piatak - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, M. Haščák, Smolka
Zvolen: Šimonovič - Škuta, Babka, Štork, Bonni, Velebný, Stančok, od 41. Ščibran - Paciga, Šechný, Weissmann - Cibuľa, Gašpar, Hanzal - Mahdalík, F. Turek, L. Jurík

34. kolo:

Dukla Trenčín - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 6. Hriňa (Zlocha)
Vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: Ország - Gašparík, Višňovský, 3382 divákov
Zostavy:
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Homér, Mikuš, Mocek, Juraj Liška, Hriňa, Rimmel - Melichárek, Kóňa, Kútny - V. Nemec, Sikorčin, Igor Majeský - Baláž, Húževka, Micka - Sivák, Lezo, Zlocha
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, M. Haščák - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, Smolka, Piatak

35. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK Dynamax Nitra 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Góly: 5. Martin Segľa (P. Segľa, Faith), 15. Kroták (Pavličko, Škovira), 23. Pavličko (Škovira, Javín), 29. Pavličko (Škovira, Fabian) - 1. D. Milo (Ľ. Kolník, M. Kováčik), 60. T. Chrenko (V. Vlk, D. Milo)
Vylúčení: 8:10 na 2 min., navyše Valečko (Poprad) na 2x10 min., v oboch prípadoch za napadnutie zo zadu, presilovky 2:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lokšík - Valach, Gajan, 3282 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, Piatak, M. Haščák
Nitra: Lakosil (29. Fikrt) - B. Majeský, Strapko, D. Milo, Hruška, V. Vlk, I. Švarný, Petrina - J. Mihálik, T. Chrenko, Kmeč - Ľ. Kolník, Kollár, M. Kováčik - Vozdecký, M. Štefanka, Čacho - Pupák, Musil, S. Saliji

36. kolo:

HC Slovan Bratislava - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Góly: 11. Hančák (Kuľha, Pavlas), 19. Hančák (Junas), 52. Jendek (R. Školiak) - 34. Kroták (Pavličko, Škovira), 49. Kroták (Fabian, Škovira)
Vylúčení: 5:8 na 2 min., navyše Klouda (Slovan) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Bulko, Gašparík, 3808 divákov
Zostavy:
Slovan: Barta - Pavlas, Hančák, K. Sloboda, Jendek, Kudělka, Ďurák - Kuľha, Klouda, Junas - Kucharczyk (21. J. Sýkora), Macho, Pištek - R. Školiak, Pašek, Just - 41. Kováč
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, M. Haščák, Smolka

37. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina 2:2 po predĺžení (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Góly: 45. Kubenko (Halaj, Jasovský), 51. Pavličko (Škovira, Kroták) - 33. Hreus, 40. Kontšek (Kusovský, Kokavec)
Vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Ország - Halecký, Korba, 1704 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, M. Haščák, Smolka
Žilina: Lipovský - Kusovský, Ficenc, Senko, Dlouhý, I. Droppa, Nádašdi, Sedláček, Verčík - Kokavec, R. Rehák, Kontšek - Miklík, Hreus, S. Gron - M. Gálik, Jabrocký, Krajči - Oravec, Melicherčík, V. Král

38. kolo:

HC Košice - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Góly: 12. P. Bartoš (M. Varga), 46. Kmiť (Kledrowetz, P. Bartoš), 56. P. Bartoš (Dravecký, Kmiť) - 28. Vorobel (Faith, Kumstát), 31. Kubenko (Kumstát)
Vylúčení: 9:12 na 2 min., navyše Kroták a Škovira (Poprad) obaja 10 min. za nešportové správanie, presilovky 2:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gajan, Kubuš, 2000 divákov
Zostavy:
Košice: Petrík - Kledrowetz, Bodnár, P. Podhradský, Kall, M. Varga, Frühauf - Jenčík, Kmiť, P. Bartoš - Lažo, Lipiansky, Krayzel - Hvila, M. Lukáč, Šimurda - Dravecký, Sabol, M. Slovák
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, M. Turan, Kumstát, Bambúch, Valečko, Javín, Fabian, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Faith, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Jasovský, Martin Segľa - Zavacký, Smolka, M. Haščák

39. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 10. Vorobel (Jasovský, Halaj), 29. Jasovský (Halaj, Kubenko), 53. Jasovský (Halaj) - 25. Kopecký (Lištiak)
Vylúčení: 10:9 na 2 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc - Kubuš, T. Orolín, 1766 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, M. Turan, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, Fabian, Bambúch - Zavacký, Faith, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, M. Haščák, Martin Segľa - Gurčík, Mašlonka, Smolka
Liptovský Mikuláš: Falter - P. Lištiak, Rúfus, M. Šterbák, Fatyka, Devečka, Tomaška, Grman, M. Dropa - Kövér Pleva, Kopecký - B. Pohanka, Žemlička, Šebo - Richard Huna, Róbert Huna, Bartík - Hovorka, Trochta, Kriška

40. kolo:

MHC Martin - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 3. Beran (Klepáč), 46. Cebák (Beran, G. Saliji), 59. G. Saliji (Podstavek, Vantroba)
Vylúčení: 9:8, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lokšík - Müllner, Bulko, 2800 divákov
Zostavy:
Martin: Rovnianek - Cebák, Klepáč, Kolba, Vantroba, Ratveiský, Stolárik - Török, Beran, Važan - Podstavek, Koložváry, G. Saliji - T. Jaško, Kuric, Beutel - P. Tabaček, Hanec, Holečko
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Fabian, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Martin Segľa - Zavacký, M. Haščák, Piatak

41. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK 36 Skalica 4:6 (1:1, 2:2, 1:3)
Góly: 2. Kroták (Škovira, Pavličko), 21. Škovira (M. Turan, Pavličko), 23. Pavličko (Kroták), 48. Pavličko (Kroták) - 6. T. Višňovský (Jarolín, R. Hartmann), 28. R. Hartmann (Jarolín), 31. Jarolín (M. Ivičič, T. Višňovský), 43. Jarolín (Benák), 55. Vala (Flamík), 60. Jarolín
Vylúčení: 6:10 na 2 min., navyše Vorobel (Poprad) na 10 min. za napadnutie hlavy a krku, R. Sýkora (Skalica) na 10 min. za nešportové správanie, Zajac (Skalica) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 2:0, oslabenia 0:1, rozhodovali: Lauff - Halecký, Korba, 1755 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, M. Turan, Kumstát, Vorobel, Valečko, Javín, Fabian, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Faith, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Jasovský, Martin Segľa - Zavacký, Piatak, M. Haščák
Skalica: Hamerlík - M. Ivičič, M. Křetinský, V. Benák, Flamík, Komárek, Zajac, Klement, Dostál - T. Višňovský, Jarolín, R. Hartmann - Dornič, Vala, Liščák - Mikúš, R. Sýkora, Grill - M. Krupál, Hrnčirík, Malík

42. kolo:

HKm Zvolen - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Góly: 5. Štork (Babka, Bartek), 6. Cibuľa (J. Čierny Weissman), 40. Weissmann (Šechný), 51. Babka (Štork, Šechný), 60. Štork (Cibuľa) - 41. Škovira (Pavličko), 49. Turan (Škovira, Kroták)
Vylúčení: 12:11 na 2 min., presilovky 3:1, oslabenia 0:1, rozhodovali: Baluška - Galamboš, Pavlovič, 2102 divákov
Zostavy:
Zvolen: Šimonovič - Babka, Štork, Bonni, Priechodský, Velebný, Škuta - Hanzal, Šechný, Bartek - Weissmann, Cibuľa, J. Čierny - Paciga, Turek, Škvaridlo
Poprad: Hurajt - Michal Segľa, M. Turan, Kumstát, Javín, Fabian, Vorobel, Valečko, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Faith, Halaj, Kubenko - Jasovský, Piatak, Martin Segľa - Zavacký, P. Segľa, M. Haščák

43. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Góly: 49. Kroták (Pavličko), 57. Michal Segľa (Javín) - 32. Baláž
Vylúčení: 10:11 na 2 min., navyše navyše Vorobel (Poprad) na 5+DKZ za vrazenie, Michal Segľa (Poprad) na 10 min. za napadnutie zo zadu, Pavličko (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, Gábriš (Trenčín) na 10 min. za napadnutie zo zadu, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jakubec - Gašparík, Valach, 2012 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, M. Turan, Kumstát, Javín, Fabian, Vorobel, Valečko, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Martin Segľa, Faith, Piatak
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Juraj Liška, P. Mikuš, Hriňa, Gábriš, Rimmel, Micka - Melichárek, Kóňa, Lezo - V. Nemec, Poljaček, Igor Majeský - Sivák, Húževka, Zlocha - Baláž, Sikorčin, Kútny

44. kolo:

HK Dynamax Nitra - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 4:3 (1:2, 0:0, 3:1)
Góly: 12. V. Vlk (D. Milo, T. Chrenko), 44. M. Kováčik (Ľ. Kolník, D. Milo), 52. Hruška (Ľ. Kolník, Kollár), 58. S. Saliji (Čacho, M. Štefanka) - 9. Javín (Kroták, Škovira), 16. Piatak (Fabian), 53. Kroták (Pavličko, Javín)
Vylúčení: 15:12 na 2 min., navyše Vozdecký (Nitra) na 10+DKZ za nešportové správanie, Kroták (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 2:2, oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Korba, Grečko, 3284 divákov
Zostavy:
Nitra: Lakosil - D. Milo, M. Hruška, B. Majeský, Petrina, Švarný, V. Vlk - Ľ. Kolník, Kollár, M. Kováčik, Strapko - J. Mihálik, T. Chrenko, Kmeč - Vozdecký, M. Štefanka, Čacho - Pupák, Musil, S. Saliji
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, M. Turan, Kumstát, Fabian, Vorobel, Valečko, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Piatak - M. Haščák, Martin Segľa, Gurčík

45. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Slovan Bratislava 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Góly: 17. Kroták (Škovira, Javín), 31. Faith (Škovira) - 6. Kuľha (Jánoš), 22. Pavlas (Jánoš, Cíger), 27. Kudělka (Cíger, R. Školiak)
Vylúčení: 7:6 na 2 min., navyše Kroták (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, Kumstát (Poprad) na 10 min. za napadnutie zo zadu, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: P. Ország - Halecký, Korba, 2488 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, M. Turan, Kumstát, Fabian (21. - 41. Valečko), Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, Piatak (21. Piatak)
Slovan: Rybár - Pavlas, Hančák, Jendek, Kudělka, R. Sloboda, Ďurák - Kuľha, Jánoš, Junas - R. Školiak, Klouda, Cíger - Pašek, Macho, Pištek

46. kolo:

MsHK Žilina - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:4 po predĺžení (1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)
Góly: 11. Krajči (S. Gron, Kontšek), 31. S. Gron (Kontšek, Krajči), 60. Kontšek (I. Droppa) - 4. Halaj (Jasovský, Kubenko), 28. Jasovský (Kubenko), 30. Javín (Kubenko), 65. Javín (Faith, Kroták)
Vylúčení: 7:8 na 2 min., navyše Droppa (Žilina) 10 min. za nešportové správanie, presilovky 1:2, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mášik, Krpelec, 1642 divákov
Zostavy:
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Ficenc, Škorvánek, Dlouhý, 28. - 38. Senko - Krajči, S. Gron, Kontšek - M. Gálik, Jabrocký, Verčík - Oravec, Hreus, V. Král - Opatovský, R. Rehák, Kokavec
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, M. Turan, Fabian, Vorobel, Valečko, Bambúch - Piatak, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, M. Segľa - Kopkáš, M. Haščák, Gurčík

47. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 11. Bambúch (Faith), 18. Javín (Pavličko), 21. Pavličko (Piatak), 42. Halaj (M. Turan, Kumstát) - 16. Kledrowetz (Dravecký, M. Slovák)
Vylúčení: 8:13 na 2 min., navyše Kroták (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, Lažo (Košice) na 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky 2:0, oslabenia 1:0, rozhodovali: Jung - Bulko, Kubuš, 1282 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, M. Turan, Bambúch, Vorobel, Valečko, Fabian - Piatak, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, M. Segľa
Košice: J. Laco - Kledrowetz, Milan Varga, Podhradský, Kall, Horáček, P. Frühauf - Jenčík, Kmiť, P. Bartoš - Lažo, Lipiansky, Krayzel - Hvila, M. Lukáč, Šimurda - Dravecký, Sabol, M. Slovák

48. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 2:2 po predĺžení (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Góly: 8. Róbert Huna (Devečka), 22. Róbert Huna (Richard Huna, Bartík) - 25. Pavličko (Kroták), 51. Pavličko (Kroták, Faith)
Vylúčení: 6:9 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc - J. Višňovský, Mášik, 1278 divákov
Zostavy:
L. Mikuláš: Falter - M. Droppa, Fatyka, P. Lištiak, Rúfus, Devečka, M. Školiak, Šterbák, Tomaška - Misál, Pleva, Kopecký - Kövér, Žemlička, Šebo - Richard Huna, Róbert Huna, Bartík - Michel Miklík, Trochta, Marek Hovorka
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, M. Turan, Bambúch, Vorobel, Valečko, Fabian - Piatak, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Faith, M. Segľa - Zavacký, Marcel Haščák, Gurčík

49. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MHC Martin 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Góly: 28. Faith (Kroták, Javín), 31. Pavličko (Kroták), 55. Faith (Pavličko) - 1. P. Tabaček (Beran), 59. Vantroba (Važan)
Vylúčení: 13:9 na 2 min., navyše Klepáč (Martin) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: F. Mihálik - Kubuš, Mášik, 1366 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, Bambúch, Vorobel, M. Turan, Valečko - Faith, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - P. Segľa, Piatak, Martin Segľa
Martin: Račko - Cebák, P. Klepáč, Kolba, Vantroba, Stolárik, Stančok, Ratveiský, Kadlubiak - P. Tabaček, Beran, Važan - Podstavek, Koložváry, G. Saliji - T. Jaško, Kuric, M. Chrenko - Zetík, Holečko, Pokrivčák

50. kolo:

HK 36 Skalica - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)
Góly: 7. Dornič (V. Benák, Vala), 35. V. Benák (Vala), 37. V. Benák (Vala), 40. R. Hartmann (Jarolín) - 17. Kubenko (Jasovský, Fabian), 26. Fabian (Halaj), 36. Kopecký (Pavličko, Michal Segľa)
Vylúčení: 6:4 na 2 min., navyše Halaj (Poprad) na 10 min. za napadnutie zo zadu, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mášik, M. Novák, 2350 divákov
Zostavy:
Skalica: Hamerlík - M. Ivičič, Zajac, V. Benák, K. Sloboda, Škadra, Klement - T. Višňovský, Jarolín, R. Hartmann - Dornič, Valach, Liščák - J. Mikúš, Hrnčirík, Grill
Poprad: Kožuch (41. Hurajt) - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, Bambúch, Vorobel - Kopecký, Faith, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Tomášek, Piatak, Martin Segľa

51. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HKm Zvolen 4:6 (1:1, 2:2, 0:3)
Góly: 17. Kroták (Pavličko, Javín), 24. Halaj (Kubenko), 37. Kopecký (Halaj, Fabian), 59. Faith (Pavličko) - 11. Šechný (M. Bartek), 23. Cibuľa (Plavucha), 38. Babka (Šechný, M. Bartek), 41. Beran (Weissmann), 43. Plavucha (Cibuľa), 58. Plavucha (Beran)
Vylúčení: 6:9 na 2 min., navyše Šechný (Zvolen) na 10 min. za nešportové správanie, Pavličko (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 2:2, oslabenia 0:1, rozhodovali: Lauff - Halecký, Korba, 2160 divákov
Zostavy:
Poprad: Hurajt (43. Kožuch)- Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, Bambúch, Vorobel, M. Turan, Gurčík - Faith, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Piatak, Tomášek
Zvolen: Šimonovič - Babka, Velebný, Bonni, Štork, Klepáč, Škuta, Kubaliak, Lipták - M. Bartek, Šechný, Gašpar - Plavucha, F. Turek, Cibuľa - Weissmann, Beran, Paciga - M. Chovan, L. Jurík, Škvaridlo

52. kolo:

Dukla Trenčín - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Góly: 21. Melichárek (Urban, Kóňa), 30. Kóňa (Ďurčo, Lezo), 58. Melichárek (Kóňa), 60. Micka (Baláž, Mikuš) - 54. Kroták (Kopecký, Javín)
Vylúčení: 9:10 na 2 min., navyše Kútny (Trenčín) na 10 min. za nešportové správanie, Škovira (Poprad) na 10 min. za úder do hlavy a krku, Bambúch (Poprad) na 10 min. za napadnutie zo zadu, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jonák - Mészáros, Tvrdoň, 1649 divákov
Zostavy:
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Juraj Liška, Heš, D. Mocek, P. Mikuš, Hriňa - Melichárek, Kóňa, Micka - V. Nemec, Poljaček, Igor Majeský - Sikorčin, Húževka, Zlocha - Sivák, Lezo, Kútny - Baláž
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Vorobel, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Kopecký, Halaj, Kubenko - Jasovský, Piatak, Tomášek

53. kolo:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HK Dynamax Nitra 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Góly: 59. Javín (Michal Segľa) - 11. M. Štefanka (S. Saliji, Pupák), 22. Kollár (Ľ. Kolník, Hruška), 32. M. Kováčik (Kollár)
Vylúčení: 6:13 na 2 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jakubec, R. Lauff - Halecký, Valach, 2055 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch (33. Melicherčík) - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Vorobel, M. Turan, Fabian, Gurčík - Kubenko, Halaj, Pavličko - Kopecký, Kroták, Tomášek - Jasovský, Piatak, Martin Segľa - Zavacký, Smolka, Marcel Haščák
Nitra: Fikrt - D. Milo, M. Hruška, Švarný,V. Vlk, J. Kováčik, B. Majeský, Strapko, Petrina - Ľ. Kolník, Kollár, M. Kováčik - Vozdecký, T. Chrenko, Čacho - J. Mihálik, Musil, G. Saliji - S. Saliji, M. Štefanka, Pupák

54. kolo:

HC Slovan Bratislava - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:4 po predĺžení (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Góly: 7. Jánoš (Pavlas), 36. R. Školiak (Kucharczyk), 46. Kuľha - 25. Pavličko (Bambúch, Kroták), 27. Kopecký (Turan, Faith), 49. Faith (Kopecký), 61. Kroták (Pavličko, Javín)
Vylúčení: 11:13 na 2 min., navyše J. Sýkora (Slovan) na 5+DKZ za faul kolenom, R. Školiak (Slovan) na 10 min. za nešportové správania, presilovky 1:1, oslabenia 1:0, rozhodovali: R. Jung, J. Konc - Bulko, M. Novák, 3283 divákov
Zostavy:
Slovan: J. Chovan - Pavlas, Hančák, Devečka, Kúdělka, Ďurák, Jendek, R. Sloboda - D. Afinogenov, Jánoš, Cíger - Kuľha, Hujsa, Junas - Kucharczyk, Míka, R. Školiak - Pašek, J. Sýkora (14. Pištek), Macho
Poprad: Kožuch (41. Melicherčík) - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Kubenko, Halaj, Piatak - Kopecký, Faith, Tomášek (14. Jasovský)

Play-off - štvrťfinále - 1. zápas:

Dukla Trenčín - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) - stav na zápasy 0:1
Góly: 18. Kóňa (Micka) - 27. Škovira (Kroták, Javín), 50. Faith (Bambúch, Tomášek)
Vylúčení: 7:6 na 2 min., navyše Igor Majeský (Trenčín) 10 min. za nešportové správanie, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc, Jakubec - Gašparík, Mášik, 4430 divákov
Zostavy:
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Juraj Liška, Heš, D. Mocek, Mikuš, Hriňa, Rimmel - Melichárek, Kóňa, Micka - V. Nemec, Poljaček, Igor Majeský - Sikorčin, Húževka, Zlocha - Sivák, Lezo, Kútny
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Piatak, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Marcel Haščák, Jasovský

Play-off - štvrťfinále - 2. zápas:

Dukla Trenčín - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) - stav na zápasy 0:2
Góly: 17. Pavličko (Škovira, Javín), 54. Kroták (Škovira, Pavličko)
Vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Hriňa (Trenčín) 10 min. za napadnutie zo zadu, presilovky 0:2, oslabenia 0:0, rozhodovali: R. Lauff, D. Konc - Valach, Krpelec, 3926 divákov
Zostavy:
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Juraj Liška, Heš, D. Mocek, Mikuš, Hriňa, Rimmel - Melichárek, Kóňa, Micka - V. Nemec, Poljaček, Igor Majeský - Sikorčin, Húževka, Zlocha - Sivák, Lezo, Kútny
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Smolka, Marcel Haščák

Play-off - štvrťfinále - 3. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - Dukla Trenčín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) - stav na zápasy 3:0
Góly: 1. Pavličko (Kroták), 38. Kroták (Pavličko), 53. Kubenko (Škovira, Javín) - 34. Heš (Rimmel)
Vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Igor Majeský (Trenčín) na 10 min. za napadnutie zo zadu, Kóňa (Trenčín) na 10 min. za nešportové správanie (obaja Trenčín), presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc, Orzság - Korba, Mášik, 4244 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Juraj Liška, Heš, D. Mocek, Mikuš, Hriňa, Rimmel - Melichárek, Kóňa, Zlocha - Sivák, Lezo, Igor Majeský - Baláž, Húževka, Micka - V. Nemec, Poljaček, Kútny

Play-off - štvrťfinále - 4. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) - stav na zápasy 4:0
Góly: 33. Faith (Tomášek, M. Turan), 52. Kroták (Škovira) - 47. Ďurčo (V. Nemec, Igor Majeský)
Vylúčení: 4:8 na 2 min., navyše Melichárek (Trenčín) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lauff, Jakubec - Halecký, Valach, 4088 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek
Trenčín: Hála - Ďurčo, Urban, Juraj Liška, Heš, D. Mocek, Mikuš, Hriňa, Rimmel - Melichárek, Kóňa, Zlocha - Sivák, Lezo, Igor Majeský - Sikorčin, Húževka, Micka - V. Nemec, Poljaček, Kútny
Do semifinále postúpil Poprad.

Play-off - semifinále - 1. zápas:

HC Košice - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:5 (3:3, 0:1, 0:1) - stav na zápasy 0:1
Góly: 3. Podhradský (Krayzel), 12. P. Bartoš, 20. Lipiansky (P. Bartoš, Kledrowetz) - 10. Halaj (Jasovský, Kubenko), 11. Tomášek (Kopecký, Faith), 16. Tomášek (Kroták), 32. Halaj (Kumstát), 51. Škovira (Michal Segľa)
Vylúčení: 6:11 na 2 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:1, rozhodovali: D. Konc, J. Konc - Gajan, Grečko, 8343 divákov
Zostavy:
Košice: J. Laco - Kledrowetz, M. Varga, Podhradský, Špelda, Horáček, P. Frühauf - Jenčík, Kmiť, P. Bartoš - Lažo, Lipiansky, Krayzel - Hvila, M. Lukáč, Šimurda - Dravecký, Ľ. Sabol, M. Slovák
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Smolka, Marcel Haščák

Play-off - semifinále - 2. zápas:

HC Košice - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 2:3 (1:2, 0:0, 1:1) - stav na zápasy 0:2
Góly: 17. P. Bartoš (Kmiť), 60. Lažo (Podhradský, Krayzel) - 10. Halaj (Kubenko, Fabian), 15. Kroták (Pavličko), 55. Kroták (Jasovský)
Vylúčení: 9:13 na 2 min., navyše Hvila (Košice) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 2:1, oslabenia 0:1, rozhodovali: Jonák, Konc - Mášik, Novák, 8343 divákov
Zostavy:
Košice: J. Laco - Kledrowetz, M. Varga, Podhradský, Kall, Špelda, P. Frühauf - Jenčík, Kmiť, P. Bartoš - Lažo, Lipiansky, Dravecký - Hvila, M. Lukáč, Šimurda - Krayzel, Ľ. Sabol (12. T. Marcinko), M. Slovák
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Smolka, Marcel Haščák

Play-off - semifinále - 3. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) - stav na zápasy 3:0
Góly: 43. Kroták, 54. Tomášek (Faith) - 34. Šimurda (Lažo)
Vylúčení: 9:6 na 2 min., navyše Javín (Poprad) na 10 min. za úder do hlavy, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jonák, J. Konc - Krpelec, Valach, 5500 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Smolka, Marcel Haščák
Košice: J. Laco - Kledrowetz, M. Varga, Podhradský, Kall, Špelda, P. Frühauf - Jenčík, Krayzel, Kmiť - Lažo, Lipiansky, Dravecký - Hvila, M. Lukáč, Šimurda

Play-off - semifinále - 4. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) - stav na zápasy 4:0
Góly: 11. Faith (Pavličko), 24. Kroták (Martin Segľa, Pavličko)
Vylúčení: 14:15 na 2 min., navyše Šimurda (Košice) na 10 min. za nešportové správanie, M. Varga (Košice) na 10 min. za napadnutie zo zadu, Lipianský a Lažo (Košice) obaja na 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: D. Konc, J. Konc - Mášik, M. Novák, 5 500 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Zavacký, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Smolka, Marcel Haščák
Košice: J. Laco - Kledrowetz, M. Varga, Podhradský, Kall, Špelda, P. Frühauf, Bodnár, Chmelo - Jenčík, Krayzel, Kmiť - Lažo, Lipiansky, Dravecký - Hvila, M. Lukáč, Šimurda - Zagyi, Marcinko, M. Slovák
Do finále postúpil Poprad.

Play-off - finále - 1. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina 4:3 (1:2, 1:0, 2:1) - stav na zápasy 1:0
Góly: 6. Kroták (Pavličko, Škovira), 39. Škovira (Kroták, Pavličko), 43. Kroták (Michal Segľa), 51. Faith (Kopecký, Tomášek) - 3. Kokavec (Oravec, I. Droppa), 11. V. Král (Špilár, Hreus), 46. R. Rehák (Dlouhý)
Vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jonák, J. Konc - Halecký, Mášik, 5500 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Gurčík, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Smolka, Piatak
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Ficenc, Škorvánek, Dlouhý, Senko, Sekáč - Krajčí, S. Gron, Kontšek - Opatovský, Jabrocký, Verčík - Špilár, Hreus, V. Král - Oravec, R. Rehák, Kokavec

Play-off - finále - 2. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina 2:3 (1:1, 0:2, 1:0) - stav na zápasy 1:1
Góly: 10. Škovira (Kroták, Pavličko), 42. Faith - 2. Verčík (Opatovský), 27. Hreus (Škorvánek, V. Král), 27. Jabrocký (Opatovský, Kontšek)
Vylúčení: 4:8 na 2 min., navyše Tomášek (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, Kroták (Poprad) na 5+DKZ za hrubosť, Bambúch (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, Bambúch trest v hre, Gurčík trest v hre, Martin Segľa (Poprad) na 5+DKZ za hrubosť, Škovira (Poprad) na 10 min. za hrubosť, Pavličko (Poprad) na 10 min. za hrubosť, Halaj (Poprad) na 10 min. za hrubosť, Faith (Poprad) na 10 min. za hrubosť, V. Král (Žilina) na 5+DKZ za hrubosť, Ficenc (Žilina) trest v hre, Gron (Žilina) na 5+DKZ za hrubosť, Krajči (Žilina) na 5+DKZ za hrubosť, Škorvánek (Žilina) DKZ za hrubosť, Opatovský (Žilina) na 10 min. za pokus o pichnutie, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lauff, Jonák - Halecký, Mášik, 5500 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Bambúch, Vorobel, od 45. Gurčík - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Smolka, Piatak
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Ficenc, Škorvánek, Dlouhý, Senko, Sekáč - Krajčí, S. Gron, Kontšek - Opatovský, Jabrocký, Verčík - Špilár, Hreus, V. Král - Oravec, R. Rehák, Kokavec

Play-off - finále - 3. zápas:

MsHK Žilina - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) - stav na zápasy 2:1
Góly: 15. Oravec (R. Rehák, Škorvánek), 26. V. Král (Hreus), 45. Kokavec - 17. Škovira, 46. Kroták
Vylúčení: 7:9 na 2 min., navyše Senko (Žilina) na 5+DKZ za faul kolenom, Krajčí (Žilina) na 10 min. za bitku, Vorobel (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, Faith (Poprad) na 10 min. za bitku, Kroták (Poprad) na 10 min. za nešportové správanie, presilovky 1:2, oslabenia 0:0, rozhodovali: P. Jonák, Baluška - Halecký, M. Novák, 6500 divákov (vypredané)
Zostavy:
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Škorvánek, Senko, Dlouhý - Krajčí, S. Gron, Kontšek - Opatovský, Jabrocký, Verčík - Špilár, Hreus, V. Král - Oravec, R. Rehák, Kokavec
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek - Martin Segľa, Piatak, Marcel Haščák

Play-off - finále - 4. zápas:

MsHK Žilina - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 2:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1) - stav na zápasy 2:2
Góly: 2. Opatovský (Jabrocký), 45. Gron (I. Droppa) - 3. Javín (Škovira, Kroták), 22. Kubenko (Halaj, Faith), 62. Kroták (Javín)
Vylúčení: 8:8 na 2 min., presilovky 1:2, oslabenia 0:0, rozhodovali: D. Konc, Baluška - Valach, M. Novák, 6500 divákov (vypredané)
Zostavy:
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Ficenc, Škorvánek, Dlouhý - Krajčí, S. Gron, Kontšek - Opatovský, Jabrocký, Verčík - Špilár, Hreus, V. Král - Oravec, R. Rehák, Kokavec
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, M. Turan, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Faith, Halaj, Kubenko - Kopecký, Piatak, Tomášek

Play-off - finále - 5. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) - stav na zápasy 3:2
Góly: 10. Škovira, 23. Kopecký (Piatak), 40. Javín (Michal Segľa, Škovira), 48. Pavličko (Škovira), 60. Zavacký (Marcel Haščák) - 60. V. Král (Špilár, Hreus)
Vylúčení: 8:10 na 2 min., presilovky 2:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Baluška, Jonák - Halecký, Valach, 5500 divákov (vypredané)
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, Bambúch, Vorobel, od 51. min. nastúpil M. Turan - Škovira, Kroták (49. Jasovský), Pavličko - Faith, Halaj, Kubenko - Kopecký, Piatak, Tomášek, od 51. min. nastúpili Zavacký, Martin Segľa, Marcel Haščák
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Ficenc, Škorvánek, Dlouhý - Krajčí, S. Gron, Kontšek - Opatovský, Jabrocký, Verčík - Špilár, Hreus, V. Král - Oravec, R. Rehák, Kokavec

Play-off - finále - 6. zápas:

MsHK Žilina - HK Tatravagónka ŠKP Poprad 2:1 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0) - stav na zápasy 3:3
Góly: 36. Kontšek (I. Droppa, Nádašdi), 64. Kusovský (Jabrocký, Krajčí) - 7. Kroták (Javín, Škovira)
Vylúčenia: 2:9 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodcovia: D. Konc, Jonák - Mášik, M. Novák, 6283 divákov
Zostavy:
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Ficenc, Škorvánek, Dlouhý - Krajčí, S. Gron, Kontšek - Gálik, Jabrocký, Kokavec - Špilár, Hreus, V. Král - Oravec, R. Rehák, Verčík
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, Bambúch, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Faith, Halaj, Kubenko - Kopecký, Piatak, Tomášek

Play-off - finále - 7. zápas:

HK Tatravagónka ŠKP Poprad - MsHK Žilina 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) - stav na zápasy 3:4
Góly: 16. Kroták (Michal Segľa, Škovira) - 30. Kontšek (Špilár), 33. Špilár (Kontšek, S. Gron), 58. Hreus (Krajčí), 59. Špilár (Kontšek)
Vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Jonák, D. Konc - M. Novák, Mášik, 5500 divákov
Zostavy:
Poprad: Kožuch - Michal Segľa, Javín, Kumstát, Fabian, Bambúch, Vorobel - Škovira, Kroták, Pavličko - Jasovský, Halaj, Kubenko - Kopecký, Faith, Tomášek
Žilina: Lipovský - I. Droppa, Nádašdi, Kusovský, Ficenc, Škorvánek, Dlouhý - Krajčí, S. Gron, Kontšek - Gálik, Jabrocký, Kokavec - Špilár, Hreus, V. Král - Oravec, R. Rehák, Verčík
Poprad skončil na druhom mieste.


Udalosti zo záveru sezóny

Kamzíci dostali vojakov na kolená Kamzíci doskákali až do finále

Finále - 5. zápas: Poprad - Žilina

Finále - 6. zápas: Žilina - Poprad

Kamzíci na druhom mieste

Hokejové oslavy na námestí


Tabuľka ST Extraligy

P Klub Z V Vp R Pp P Skóre B

1. Nitra 54 31 0 6 1 16 161 : 119 99
2. Košice 54 27 3 5 1 18 157 : 115 92
3. Zvolen 54 25 5 3 1 20 158 : 158 88
4. Trenčín 54 25 1 7 3 18 112 : 97 84
5. Poprad 54 22 4 8 1 19 130 : 119 82
6. Žilina 54 24 0 8 1 21 136 : 122 80
7. Slovan 54 22 3 4 1 24 140 : 143 76
8. Skalica 54 18 3 10 1 22 128 : 134 70
9. L. Mikuláš 54 12 0 8 3 31 105 : 174 44
10. Martin 54 12 0 7 6 29 119 : 165 43

Konečné poradie T-Com Extraligy :

1. MsHK Žilina, 2. HK Tatravagónka ŠKP Poprad, 3. HK Dynamax Nitra, 4. HC Košice, 5. HK Dukla Trenčín, 6. HKm Zvolen, 7. HC Slovan Bratislava, 8. HK 36 Skalica, 9. MHk 32 Liptovský Mikuláš, 10. MHC Martin


Štatistiky hráčov

P Post Hráč Z G A Body TM

1. Ú Kroták Arne 60 30 29 59 177
2. Ú Škovira Miroslav 60 22 32 54 109
3. Ú Pavličko Slavomír 69 19 33 52 80
4. Ú Faith Juraj 56 13 17 30 94
5. O Javín Miroslav 69 9 21 30 112
6. Ú Halaj Juraj 69 14 15 29 76
7. Ú Jasovský Richard 63 12 9 21 18
8. Ú Kubenko Viktor 66 8 13 21 62
9. O Segľa Michal 69 1 13 14 96
10. Ú Segľa Pavol 49 3 7 10 38

11. O Turan Miroslav 62 2 8 10 57
12. O Fabian Štefan 69 2 8 10 36
13. Ú Žemlička Richard 29 5 4 9 40
14. Ú Kopecký Jan 20 4 4 8 10
15. O Valečko Tomáš 49 2 6 8 52
16. Ú Zavacký Pavol 49 4 3 7 16
17. O Kumstát Pavel 58 2 5 7 66
18. Ú Tomášek Martin 20 3 3 6 24
19. O Vorobel Slavomír 68 2 4 6 101
20. Ú Bartečko Ľuboš 7 4 1 5 36

21. Ú Piatak Erik 54 2 3 5 24
22. Ú Segľa Martin 54 2 3 5 67
23. O Bambúch Lukáš 61 1 4 5 159
24. Ú Haščák Marcel 46 1 2 3 6
25. Ú Mašlonka Marek 10 1 0 1 2
26. O Gurčík Pavol 38 1 0 1 38
27. Ú Smolka Tomáš 22 0 1 1 0
28. Ú Kopkáš Richard 5 0 1 1 2
29. Ú Marcinko Ján 3 0 0 0 0
30. O Čikovský Róbert 1 0 0 0 0


P Post Hráč Z Min. Str. Zás. IG IGZ %úsp

1. B Kožuch Stanislav 59 3331 1695 1580 115 2,07 93,22%
2. B Hurajt Radovan 15 776 409 382 27 2,09 93,40%
3. B Melicherčík Marcel 2 48 25 24 1 1,25 96,00%