Sezóna 1990/1991 - A-mužstvo

Muselo uplynúť viac ako 28 rokov od vzniku najvyššej slovenskej súťaže, kým naša hokejová generalita uznala, i keď s hlbokým sebazaprením, nezmyselnosť kvalifikácie o postup do najvyššej súťaže a rozhodla, že víťazi oboch I. NHL v sezóne 1990/91 postúpia priamo do I. ligy. Nebývalá šanca zmobilizovala pod Tatrami najväčší potenciál.

V Poprade došlo vďaka výberu brancov k ďalšiemu skvalitneniu mužstva, keď útok posilnila útočná trojica Konstantinidis - Kalináč - Zadražil, ktorá nastrieľala spolu 84 gólov. Profesionálne podmienky (aspoň na naše pomery) automaticky postavili Poprad do pozície topfavorita. Vtedajšiu situáciu výstižne charakterizoval kormidelník ŠKP PS Poprad Milan Skokan: "Máme najlepšie hokejové podmienky, hoci najbohatší nie sme."

V typických podmienkach, na aké sme boli zvyknutí v armádnych kolektívoch, sa hráči Popradu mohli plne koncentrovať iba na hokej, čo sa najrýchlejšie prejavilo na Konstantinidisovi. Jeho prípad mohol pokojne slúžiť ako výkričník slabej prezieravosti bratislavských trénerov i funkcionárov v minulosti. Súčasný - ale spomeňme si, že na popredných priečkach v kanadskom bodovaní sa umiestňoval pravidelne aj v minulosti - suverénne najlepší strelec I. SNHL mal už dávno zaťažovať kontá prvoligových gólmanov. Popri nespornej výhode nástupu kvalitných hokejových brancov sa Poprad - ako jediná z trojuholníka klasických slovenských hokejových bášt - mohol oprieť aj o zdroje z vlastnej mládežníckej "fabriky". V tejto súvislosti sa znova potvrdzovala miliónkrát omieľaná pravda, že najviac treba vždy investovať do mládeže.

Poprad počas celej sezóny predvádzal príťažlivý útočný hokej, keď sa opieral o tri vyrovnané útočné formácie: Kalináč - Konstantinidis - Zadražil, Pichoňský - Stantien - Wittlinger a Vodák - Slota - Králik. Skúsený Marius Konstantinidis sa v novom prostredí skvele adaptoval a k titulu kráľa strelcov pripojil aj primát najproduktívnejšieho hráča I. SNHL. Vo vysoko produktívnom útoku sa mimoriadne darilo aj Pichoňskému a Stantienovi, ktorý v súťaži produktivity skončili v jeho závese. Popradčania však mali k dispozícii aj pomerne široký okruh adeptov na vytvorenie konkurenčného štvrtého útoku. Trénerom sa za dôveru nečakane dobrými výkonmi odvďačili aj juniori Pavličko, Škovira, P. Fedor a P. Jurčík. Mimoriadne nepriepustnou bola aj obrana, veď menej gólov Popradčania inkasovali naposledy v roku 1981. Tentoraz boli stĺpmi obrany bratia Turanovci, Gápa, Smolko, Ilavský, ale aj mladý Hrehorčák. Kvalita bola sústredená aj na brankárskom poste v podobe vyrovnaného dua Holubář - Landsman.

Popradčania si vytúžený postup zabezpečili suverénnym spôsobom už 4 kolá pred koncom súťaže víťazstvom nad Banskou Bystricou v pomere 11:5. V tento večer radosť popradských divákov nepoznala konca kraja. Výbuchy radosti pretrvávali takmer čistý hrací čas hokeja, aby ich napokon prehlušili výbuchy šampanského, ktorého fliaš bolo v hľadisku habadej. "Keď rozhodca Munka odpískal koniec zápasu, na ľad sa z hľadiska vyhrnulo vyše štyritisíc divákov a nastala neopísateľná radosť. Mal som dojem, akoby sa v tých ľuďoch zbierala za celých 37 rokov, počas ktorých sa Poprad márne snažil o návrat medzi československú hokejovú elitu," utieral si slzy šťastia tréner Milan Skokan. Táto atmosféra sa prirodzene preniesla aj do kabíny mužstva, z ktorej sa na vyzvanie hlásateľa museli hráči opätovne vrátiť na ľadovú plochu. Ovácie nemali konca-kraja. Veď to, o čom Popradčania snívali 37 rokov, sa stalo skutočnosťou. "Radosť bola naozaj spontánna. Každý blahoželal každému, všetci si padali do náručia. Realizačný tím hráčom, hráči realizačnému tímu, každý si stisol pravicu," opísal radostný večer tréner Milan Skokan.

Poprad bol spolu s Banskou Bystricou jediným mužstvom, ktoré ani raz nechýbalo vo všetkých 28 ročníkoch SNHL. Teraz z nej "vypadol" smerom nahor. Postupujúci ŠKP bol bez debaty najlepší. Zverenci skúsených trénerov Milana Skokana a Miroslava Holíčka produkovali moderný celoplošný hokej podložený kvalitnou fyzickou i technickou pripravenosťou. Postihlo ich najmenej výkonnostných výkyvov, čo býva v dlhodobej súťaži spravidla rozhodujúce. O suverenite ŠKP svedčí fakt, že od prvenstva Dukly Trenčín v roku 1983 nikto v I. SNHL nezvíťazil s takou prevahou a bodovým náskokom. Okrem toho Poprad zaznamenal aj sezónny rekord súťaže v najdlhšej sérii zápasov bez prehry, keď úctyhodných 22 zápasov (od 3. do 24. kola) nenašiel svojho premožiteľa.

Tréner Milan Skokan zhodnotil uplynulú sezónu nasledovne: "Vlani vo februári, keď mužstvo už hralo pod hlavičkou ŠKP PS, nahliadol som do trojročného plánu postupu do I. ligy. Úvodná sezóna mala byť akási zoznamovacia, v druhej sa už uvažovalo o stabilizácii hráčskeho a funkcionárskeho kádra, no a na konci tretej bol postup. Nebudem sa vracať k vlaňajšej sezóne, tá nedopadla pre Poprad najlepšie. Pôsobil som ešte v Prešove a zdiaľky sledoval, čo sa v mužstve robí. Nesúrodý kolektív, doplnený "cudzincami", sa akosi nedokázal sformovať. Prekvapilo ma to, lebo na čele vedenia boli skúsení harcovníci. Úspech sa nezrodil ľahko, ako sa môže zdať. Zmena spoločenských pomerov u nás, odchod viacerých hráčov ktorí opustili kolektív, ale aj moja osamotenosť počas letnej prípravy spôsobili rad problémov. Pravda, moje trpezlivé hľadanie partnera napokon vyústilo do príchodu Miroslava Holíčka, človeka, ktorého dlhé roky poznám. Do kolektívu vhodne zapadli vojaci, ktorí vlani narukovali, z nich predovšetkým Konstantinidis, Zadražil a Kalináč boli platnými posilami."

Víťazstvo bolo nesporne najkrajším darčekom k 65. výročiu organizovaného hokeja pod Tatrami.


Základné údaje o klube

Názov : Športový klub polície Pozemné stavby Poprad (ŠKP PS Poprad)
Súťaž : I. Slovenská národná hokejová liga (I. SNHL)
Štadión : Krytá hala zimného štadióna, Štefánikova 6, Poprad
 
Vedenie klubu :
  Predseda : Jozef Parížek
  Sekretár SVŠ FMV : Ján Kostúr
  Vedúci SVŠ FMV : Pavol Mlynár
 
Realizačný tím :
  Tréner : Milan Skokan
  Asistent trénera : Miroslav Holíček
  Vedúci mužstva : František Štolc
  Hospodár : Matej Kroták
  Lekár : MUDr. Ján Potocký, MUDr. Karol Fried
  Masér : Stanislav Šimo
 
Ostatní predstavitelia :
  Kronikár : Július Maličký


Hráčsky káder

Brankári : Pavel Holubář, Jaroslav Landsman, Milan Novysedlák
Obrancovia : Tibor Turan, Ján Ilavský, Vladimír Turan, Karol Jurčík, Peter Gápa, Ján Smolko, Peter Hrehorčák, Roman Gavalier, Vladimír Mikula
Útočníci : Marius Konstantinidis, Ľubomír Pichoňský, Roman Stantien, Jiří Zadražil, Martin Kalináč, Anton Lach, Habart Wittlinger, Peter Jurčík, Miloš Králik, David Vodák, Pavol Fedor, Slavomír Pavličko, Miroslav Škovira, Milan Slota, Róbert Rehák

Z vlaňajšieho kádra odišiel J. Styk, P. Lištiak, J. Bednář a J. Červeňanský do Michaloviec, R. Fedor a J. Regec do Martina, A. Kroták do Košíc, O. Brtáň a P. Gatt do Kežmarku, P. Hnojna do Českých Budějovíc, A. Bobák do Prešova, R. Lepeš do Slovana, V. Szúcs ukončil aktívnu činnosť zo zdravotných dôvodov a D. Sidor. Do mužstva prišiel M. Novysedlák z Mělníka, R. Stantien z Dubnice, M. Kalináč zo Slovanu, M. Konstantinidis z Ekonómu Bratislava, D. Vodák zo Zlína, J. Zadražil z Hradca Králové, R. Rehák zo Zvolena, K. Jurčík z Michaloviec a P. Jurčík z dorastu.


Výsledky zápasov v I. SNHL (vzájomné zápasy so súpermi)

ŠKP PS Poprad - Štart Spišská Nová Ves : 3:4, 4:4, 4:1, 4:2
ŠKP PS Poprad - IS Banská Bystrica : 5:4, 3:1, 1:3, 11:5
ŠKP PS Poprad - ZPA Prešov : 2:2, 2:2, 1:5, 9:4
ŠKP PS Poprad - VTJ Topoľčany : 4:2, 3:2, 0:9, 9:3
ŠKP PS Poprad - HK 32 Liptovský Mikuláš : 7:2, 2:2, 3:1, 9:5
ŠKP PS Poprad - Hutník Martin : 3:2, 5:4, 9:2, 8:4
ŠKP PS Poprad - ZŤS Dubnica : 3:1, 5:3, 8:1, 2:4
ŠKP PS Poprad - Spartak Považská Bystrica : 10:1, 5:3, 11:2, 7:2
ŠKP PS Poprad - ZTK Zvolen : 5:2, 9:3, 7:0, 4:2
ŠKP PS Poprad - VTJ Michalovce : 6:3, 7:3, 12:1, 10:3
ŠKP PS Poprad - Slávia Ekonóm Bratislava : 11:3, 15:3, 16:2, 5:4


Výsledky zápasov v I. SNHL

1. kolo:

Martin - ŠKP PS Poprad 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Góly: Jůva, Fedor - Slota, Králik, Lach
Vylúčení : 3:2 na 2 min., 450 divákov

2. kolo:

ŠKP PS Poprad - Spišská Nová Ves 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Góly: Konstantinidis 2, Wittlinger - Kapusta 2, Okuliar, Mědílek
Vylúčení: 8:8 na 2 min., 2700 divákov

3. kolo:

Prešov - ŠKP PS Poprad 2:2 (1:1, 1:0, 0:1)
Góly: Čerevka, Ichniovský - K. Jurčík, Pichoňský
Vylúčení: 0:2 na 2 min., 1450 divákov

4. kolo:

ŠKP PS Poprad - Liptovský Mikuláš 7:2 (3:1, 0:0, 4:1)
Góly: Pichoňský 2, P. Jurčík, Zadražil, P. Fedor, Konstantinidis, Kalináč - Majdek 2
Vylúčení: 2:3 na 2 min., 960 divákov

5. kolo:

Topoľčany - ŠKP PS Poprad 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Góly: Okál, Janků - Fedor, Wittlinger, Turan, Lach
Vylúčení: 1:1 na 2 min., 900 divákov

6. kolo:

ŠKP PS Poprad - Považská Bystrica 10:1 (3:0, 2:1, 5:0)
Góly: Kalináč 3, Pichoňský 2, P. Jurčík, Konstantinidis, Wittlinger, Stantien, K. Jurčík - Martančík
Vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, 900 divákov

7. kolo:

Banská Bystrica - ŠKP PS Poprad 4:5 (1:3, 3:1, 0:1)
Góly: Chebeň, Zigo, Buzáši, Guttmann - Pichoňský, Zadražil, T. Turan, Ilavský, Wittlinger
Vylúčení: 6:8 na 2 min., presilovky 0:1, oslabenia 0:0, 200 divákov

8. kolo:

Michalovce - ŠKP PS Poprad 3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
Góly: Pína, Mižík, Palínek - Lach 2, Konstantinidis 2, Zadražil, Wittlinger. Vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, 850 divákov

9. kolo:

ŠKP PS Poprad - Ekonóm 11:3 (6:0, 3:3, 2:0)
Góly: Zadražil 3, P. Jurčík 3, Stantien 3, Ilavský, T. Turan - Mravík, Sakáč, Iffka
Vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky 1:1, oslabenia 2:0, 1050 divákov

10. kolo:

Zvolen - ŠKP PS Poprad 2:5 (2:1, 0:1, 0:3)
Góly: Silovský, Ostrihoň - Lach, Pichoňský, Konstantinidis, Fedor, Králik
Vylúčení: 5:8 na 2 min., navyše Liška (Zvolen) DKZ, presilovky 0:2, oslabenia 0:1, 1200 divákov

11. kolo:

ŠKP PS Poprad - Dubnica 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: Wittlinger, Konstantinidis, Zadražil - Lezo
Vylúčení: 3:2 na 2 min., navyše Cepek (Dubnica) na 10+DKZ, 1100 divákov

12. kolo:

ŠKP PS Poprad - Martin 5:4 (2:4, 2:0, 1:0)
Góly: Konstantinidis 2, T. Turan 2, Zadražil - Spišiak, Török, Mucha, Beran
Vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky 1:0, 1050 divákov

13. kolo:

Spišská Nová Ves - ŠKP PS Poprad 4:4 (2:0, 0:4, 2:0)
Góly: Bednár 2, Mědílek, Kapusta - Kalináč 2, Konstantinidis, Vodák
Vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky 0:1, 5300 divákov

14. kolo:

ŠKP PS Poprad - Prešov 2:2 (1:0, 0:2, 1:0)
Góly: P. Jurčík, K. Jurčík - Šalata, Tomko
Vylúčení: 3:4 na 2 min., navyše Škrak (Prešov) na 10 min., presilovky 0:1, 1300 divákov

15. kolo:

Liptovský Mikuláš - ŠKP PS Poprad 2:2 (1:0, 1:1, 0:1)
Góly: Lištiak, Majdek - Slota, Gápa
Vylúčení: 1:2 na 2 min., presilovky 0:0, 2000 divákov

16. kolo:

ŠKP PS Poprad - Topoľčany 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly: Králik, Zadražil, Pichoňský - Okál, Kotlárik
Vylúčení: 4:4 na 2 min., navyše Kotlárik (Topoľčany) na 10 min., 1450 divákov

17. kolo:

Považská Bystrica - ŠKP PS Poprad 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)
Góly: Kubík, Martančík, Nemček - Pichoňský, Fedor, Kalináč, Konstantinidis, Králik
Vylúčení: 9:11 na 2 min., presilovky 1:1, 770 divákov

18. kolo:

ŠKP PS Poprad - Banská Bystrica 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Góly: Pichoňský 2, Zadražil - Buzáši
Vylúčení: 4:5 na 2 min., 1000 divákov

19. kolo:

ŠKP PS Poprad - Michalovce 7:3 (5:0, 1:1, 1:2)
Góly: Králik 3, Konstantinidis 3, Stantien - Rybkas, Pavlovský, Styk
Vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky 1:1, 1200 divákov

20. kolo:

Ekonóm - ŠKP PS Poprad 3:15 (0:6, 2:6, 1:3)
Góly: Mravík 2, Miklošovič - Pichoňský 4, Králik 3, Wittlinger 3, Konstantinidis 2, Turan, Slota, Rehák
Vylúčení: 5:3 na 2 min., 160 divákov

21. kolo:

ŠKP PS Poprad - Zvolen 9:3 (4:1, 3:1, 2:1)
Góly: Konstantinidis 2, Pichoňský 2, Kalináč, Smolko, Lach, Turan, Wittlinger - Pohorelec 2, Hričina
Vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:2, 1800 divákov

22. kolo:

Dubnica - ŠKP PS Poprad 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
Góly: Laurenčík, Krajčo, Klíma - Konstantinidis 2, Wittlinger, T. Turan, Stantien
Vylúčení: 2:5 na 2 min., 450 divákov

23. kolo:

Martin - ŠKP PS Poprad 2:9 (0:2, 1:2, 1:5)
Góly: Rechtorík, Mucha - Konstantinidis 2, Kalináč 2, V. Turan, Lach, Ilavský, Pichoňský, Slota
Vylúčení: 5:3 na 2 min., navyše Galamboš (Martin) na 10 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:1, 500 divákov

24. kolo:

ŠKP PS Poprad - Spišská Nová Ves 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly: Kalináč, Konstantinidis, P. Fedor - Mědílek
Vylúčení: 6:6 na 2 min., 5500 divákov

25. kolo:

Prešov - ŠKP PS Poprad 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Góly: Baláž, R. Homza, Roman, Janák, Majer - Stantien
Vylúčení: 3:3 na 2 min., 2300 divákov

26. kolo:

ŠKP PS Poprad - Liptovský Mikuláš 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: Lach, Stantien, Konstantinidis - Uličný
Vylúčení: 3:7 na 2 min., presilovky 1:0, 2000 divákov

27. kolo:

Topoľčany - ŠKP PS Poprad 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)
Góly: Okál 4, Mega 2, Kováč, Oremus, Strečok
Vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky 1:0, 1000 divákov

28. kolo:

ŠKP PS Poprad - Považská Bystrica 11:2 (7:2, 1:0, 3:0)
Góly: Stantien 2, P. Jurčík 2, Kalináč 2, Konstantinidis, Ilavský, Lach, Pichoňský, Škovira - J. Kubík, Záklasník
Vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky 1:0, 1700 divákov

29. kolo:

Banská Bystrica - ŠKP PS Poprad 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: Babic 2, Buzáši - Gápa
Vylúčení: 7:8 na 2 min., presilovky 1:1, 2500 divákov

30. kolo:

Michalovce - ŠKP PS Poprad 1:12 (0:3, 1:5, 0:4)
Góly: Pavlovský - Konstantinidis 3, Lach, Zadražil, Pichoňský, Kalináč, Pavličko, Ilavský, Králik, Smolko, Wittlinger
Vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky 0:1, 400 divákov

31. kolo:

ŠKP PS Poprad - Ekonóm 16:2 (4:0, 6:1, 6:1)
Góly: Kalináč 3, Konstantinidis 3, P. Fedor 2, Vodák 2, Stantien 2, P. Jurčík, V. Turan, Pichoňský, Smolko - Kašper, Rusznyák
Vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky 1:1, 1150 divákov

32. kolo:

Zvolen - ŠKP PS Poprad 0:7 (0:3, 0:4, 0:0)
Góly: Pichoňský 2, Zadražil 2, Králik, Lach, Kalináč
Vylúčení: 4:5 na 2 min., 500 divákov

33. kolo:

ŠKP PS Poprad - Dubnica 8:1 (1:0, 4:1, 3:0)
Góly: Pichoňský 2, Stantien 2, Lach, Smolko, Zadražil, P. Jurčík - Pažítka
Vylúčení: 3:2 na 2 min., oslabenia 1:0, 1100 divákov

34. kolo:

ŠKP PS Poprad - Martin 8:4 (2:2, 2:1, 4:1)
Góly: Konstantinidis 2, T. Turan, Kalináč, Hrehorčák, Pichoňský, Zadražil, Wittlinger - Spišiak 2, Mihula, R. Fedor
Vylúčení: 2:5 na 2 min., navyše K. Jurčík (Poprad) na 10 min., presilovky 1:0, 1750 divákov

35. kolo:

Spišská Nová Ves - ŠKP PS Poprad 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Góly: Kapusta, Lépeš - Zadražil, Pichoňský, Lach, Kalináč
Vylúčení: 5:6 na 2 min., 600 divákov

36. kolo:

ŠKP PS Poprad - Prešov 9:4 (2:1, 2:3, 5:0)
Góly: Stantien 2, Lach 2, Smolko 2, Králik, Zadražil, Konstantinidis - Vaščura, Křemen, Majer, Čerevka
Vylúčení: 6:6 na 2 min., oslabenia 1:0, 2300 divákov

37. kolo:

Liptovský Mikuláš - ŠKP PS Poprad 5:9 (2:3, 1:3, 2:3)
Góly: 3. Uličný, 6. Gažo, 26. Záruba, 43. Bella, 50. Lištiak - 1. T. Turan, 10. Lach, 14. K. Jurčík, 23. T. Turan, 36. Pichoňský, 40. Zadražil, 42. Hrehorčák, 53. Pichoňský, 55. Pichoňský
Vylúčení: 8:6 na 2 min., presilovky 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Macko - Bačo, Halecký, 1200 divákov

38. kolo:

ŠKP PS Poprad - Topoľčany 8:3 (3:2, 1:1, 4:0)
Góly: 11. Hrehorčák, 18. Škovira, 18. Zadražil, 21. Wittlinger, 54. Hrehorčák, 59. Ilavský, 60. Vodák, 60. T. Turan - 3. Kutný, 20. Kráľ, 40. Strečok
Vylúčení: 9:9 na 2 min., navyše Smolko (Poprad) na 10 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Peterčák - Kundráčik, Ragulský, 2450 divákov
Zostavy:
Poprad: Holubář - T. Turan, J. Ilavský, Hrehorčák, Smolko, Gápa, K. Jurčík - Wittlinger, Stantien, Pichoňský - Škovira, Lach, Pavličko - Kalináč, Konstantinidis, Zadražil - Vodák, P. Jurčík, P. Fedor
Topoľčany: Rybár - Amrich, Bohunský, Smerčiak, Zeman, Valjent, Kusovský, Pleško, Konc - Kráľ, Hagara, Ohanka - Čmiel, Barus, Mega - Kutný, Hlinka, Bartavý - Jaráb, Strečok

39. kolo:

Považská Bystrica - ŠKP PS Poprad 2:7 (2:3, 0:3, 0:1)
Góly: 14. Záklasník, 20. Konečný - 4. Jurčík, 13. Pichoňský, 20. Pichoňský, 37. Konstantinidis, 39. Vodák, 39. Zadražil, 53. Stantien
Vylúčení: 0:3 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Munka - Návratek, Vrančík, 600 divákov

40. kolo:

ŠKP PS Poprad - Banská Bystrica 11:5 (4:1, 5:1, 2:3)
Góly: 7. Zadražil, 11. T. Turan, 18. Stantien, 19. J. Ilavský, 22. Stantien, 23. Škovira, 29. Pichoňský, 30. Konstantinidis, 31. Zadražil, 41. Slota, 48. Vodák - 13. Hermánek, 37. Voskár, 43. Sečkár, 47. Švantner, 57. Babic
Vylúčení: 12:8 na 2 min., navyše Oško (B. Bystrica) na 5 min. + DKZ, presilovky 4:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Munka - Palenčár, Halecký, 3900 divákov
Zostavy:
Poprad: Holubář - T. Turan, J. Ilavský, Hrehorčák, Smolko, Gápa, K. Jurčík - Wittlinger, Stantien, Pichoňský - Škovira, Lach, Pavličko - Vodák, Konstantinidis, Zadražil - P. Fedor, P. Jurčík, Slota
Banská Bystrica: Harazín (22. Piller) - Guttmann, Oško, Buzáši, Vysoký, Švantner, Pánik - Junas, Chudý, Hermánek - Bíreš, Babic, Sečkár - Výboh, Kamenský, Zigo - Pivka, Voskár, Styk

41. kolo:

ŠKP PS Poprad - Michalovce 10:3 (2:1, 4:2, 4:0)
Góly: 3. Gápa, 5. Zadražil, 26. Pavličko, 28. K. Jurčík, 34. Slota, 37. J. Ilavský, 44. Vodák, 54. Konstantinidis, 57. Pichoňský, 59. Pavličko - Antonín, Pína, Orósz
Vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Kizek - Bačo, P. Mišinský, 1670 divákov

42. kolo:

Ekonóm - ŠKP PS Poprad 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)
Góly: 18. Koutný, 35. Chlapík, 49. Iffka, 55. Rajčák - 4. Wittlinger, 8. Stantien, 29. Zadražil, 42. Pavličko, 46. Konstantinidis
Vylúčení: 5:3 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Ďuris - Somora, Kontšek, 160 divákov
Zostavy:
Ekonóm: Rehák - Mosnár, Kašper, Gregor, Rohožník, Demeter, Pavovič - Iffka, Rajčák, Hollý - Chlapík, Rusznyák, Koutný - Babák, Mravík, Liška
Poprad: Landsman - J. Ilavský, Petráček, Smolko, Mikula, K. Jurčík, Gápa - Pichoňský, Stantien, Wittlinger - Pavličko, Lach, Laubert - P. Jurčík, Konstantinidis, Zadražil

43. kolo:

ŠKP PS Poprad - Zvolen 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
Góly: Stantien 2, Pichoňský, Zadražil - Pohorelec, Silovský
Vylúčení: 3:3 na 2 min., 1520 divákov

44. kolo:

Dubnica - ŠKP PS Poprad 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Góly: Lezo 2, M. Kováčik, Demitra - Škovira, Konstantinidis
Vylúčení: 5:5 na 2 min., 150 divákov


Tabuľka I. SNHL

P Klub Z V R P Skóre B

1. Poprad 44 35 4 5 265 : 117 74
2. Sp. Nová Ves 44 29 6 9 197 : 106 64
3. B. Bystrica 44 26 9 9 191 : 132 61
4. Prešov 44 23 8 13 175 : 135 54
5. Topoľčany 44 21 5 18 190 : 160 47
6. L. Mikuláš 44 19 8 17 159 : 150 46
7. Martin 44 19 6 19 162 : 149 44
8. Dubnica 44 18 5 21 165 : 171 41
9. P. Bystrica 44 14 6 24 156 : 216 34
10. Zvolen 44 12 5 27 135 : 198 29
11. Michalovce 44 8 5 31 153 : 214 21
12. Ekonóm 44 5 3 36 137 : 337 13

Konečné poradie I. SNHL :

1. ŠKP PS Poprad, 2. Štart Spišská Nová Ves, 3. IS Banská Bystrica, 4. ZPA Prešov, 5. VTJ Topoľčany, 6. HK 32 Liptovský Mikuláš, 7. Hutník Martin, 8. ZŤS Dubnica, 9. Spartak Považská Bystrica, 10. ZTK Zvolen, 11. VTJ Michalovce, 12. Slávia Ekonóm Bratislava


Štatistiky hráčov v I. SNHL

Produktivita hráčov : 1. Marius Konstantinidis (42 gólov + 34 asistencií, 76 bodov)
  2. Ľubomír Pichoňský (37 gólov + 34 asistencií, 71 bodov)
  3. Roman Stantien (21 gólov + 31 asistencií, 52 bodov)
  8. Jiří Zadražil (25 gólov + 22 asistencií, 47 bodov)
   
Najlepší strelci : 1. Marius Konstantinidis - 42 gólov
  2. Ľubomír Pichoňský - 37 gólov
  11. Jiří Zadražil - 25 gólov
   
Najlepší nahrávači : 1. Marius Konstantinidis - 34 asistencií
  1. Ľubomír Pichoňský - 34 asistencií
  3. Roman Stantien - 31 asistencií


Štatistiky hráčov

P Post Hráč Z G A Body TM

1. Ú Konstantinidis Marius 44 42 34 76 20
2. Ú Pichoňský Ľubomír 44 37 34 71 18
3. Ú Stantien Roman 43 21 31 52 18
4. Ú Zadražil Jiří 43 25 22 47 6
5. Ú Kalináč Martin 37 22 25 47 4
6. Ú Lach Anton 44 17 19 36 28
7. Ú Wittlinger Habart 44 17 17 34 8
8. O Turan Tibor 31 12 8 20 20
9. O Ilavský Ján 44 8 9 17 12
10. Ú Jurčík Peter 42 12 4 16 6

11. O Turan Vladimír 30 5 11 16 22
12. O Jurčík Karol 40 5 10 15 38
13. Ú Králik Miloš 26 10 4 14 12
14. Ú Vodák David 32 7 7 14 8
15. Ú Fedor Pavol 41 5 9 14 4
16. O Gápa Peter 41 3 11 14 20
17. O Smolko Ján 37 6 5 11 18
18. Ú Pavličko Slavomír 30 4 6 10 0
19. Ú Škovira Miroslav 15 4 3 7 0
20. O Hrehorčák Peter 19 4 3 7 4

21. Ú Slota Milan 21 5 0 5 8
22. O Gavalier Roman 17 0 1 1 4
23. O Mikula Vladimír 8 0 1 1 4


P Post Hráč Z Str. Zás. IG IGZ %úsp

1. B Holubář Pavel 34,5 712 635 77 2,8 89%
2. B Landsman Jaroslav 9,5 303 263 40 4,2 81%



All-Stars I. SNHL

Brankár : Harazín (Banská Bystrica)
Obrancovia : Kováčik (Zvolen), Lenďák (Spišská Nová Ves)
Útočníci : Marius Konstantinidis (ŠKP PS Poprad), Ľubomír Pichoňský (ŠKP PS Poprad), Mucha (Martin)