Sezóna 1932/1933

Hokejová sezóna 1932/33 zastihla mužstvo HC Poprad vo výbornej forme, vďaka ktorej sa stalo po prvý raz majstrom Slovenska v ľadovom hokeji.

Z tohoto obdobia je známy aj jeden veľmi cenný medzinárodný úspech, keď Popradčania zvíťazili na ihrisku v Novom Smokovci nad popredným európskym klubom BBTE Budapešť 2:1. Je to až neuveriteľné, ale maďarský a rumunský klubový hokej patril v tridsiatich rokoch medzi najlepšie v Európe. Veď ŠKVT, posilnený niekoľkými hráčmi z iných klubov, v tom istom roku na zájazde v Rumunsku dva razy vyhral, raz remizoval a raz prehral. Mužstvo hralo v zostave: Fulka, Šonský, Tomášek, Židlický, Kapolka, Čuda, Belko, Dr. Topinka a kap. Riedl a dosiahlo nasledovné výsledky: 2 víťazstvá nad mužstvom University Cluj 2:1 a 6:4, 1 nerozhodný výsledok 1:1 proti TCR Bukurešt a 1 prehra 0:3 s TCR Bukurešt.

Majstrovský káder Popradu: Grófcsik - Pavlík, Olejár - Klinga, Luther, Riczinger - Varga, Štolc.

Azda by sa k tejto snímke najlepšie hodil text: Predzvesť veľkej fúzie? Spoločne sa pred objektív fotoaparátu postavili hráči a funkcionári Športového klubu Vysoké Tatry a Hockej clubu Poprad. Výsledok tohto vzájomného priateľského zápasu nie je známy, ale výsledok spoločných športových i funkcionárskych stykov sa dostavil o dva roky neskôr.




Základné údaje o klube

Názov : Hockey Club Poprad (HC Poprad)
Súťaž : Majstrovstvá Slovenska - 4. ročník (Poprad, 18. 2. - 19. 2. 1933)


Výsledky zápasov Majstrovstiev Slovenska

HC Poprad - Skiklub Bratislava 0:0
HC Poprad - ŠK Žilina 5:0
Skiklub Bratislava - ŠK Žilina 2:0

(výsledky nie sú v chronologickom poradí)


Tabuľka Majstrovstiev Slovenska

P Klub Z V R P Skóre B

1. HC Poprad 2 1 1 0 5 : 0 3
2. Skiklub Bratislava 2 1 1 0 2 : 0 3
3. ŠK Žilina 2 0 0 2 0 : 7 0